ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη «Παλιά Μουσική»

30 Δεκεμβρίου, 2009

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του πολιτιστικού συλλόγου Παναγίας “Το Κάστρο”, τη περασμένη Τετάρτη στη Παλιά Μουσική. Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέφτηκε τη συνοικία της Παναγίας και οι φωνές, οι χοροί και τα τραγούδια μικρών και μεγάλων, ζωντάνεψαν για μια ακόμη φορά τη πιο παραδοσιακή γωνιά της πόλης μας, το χώρο της Παλιάς Μουσικής.
Τα παιδιά, που κατέκλισαν από νωρίς τον χώρο, δημιούργησαν δικά τους χειροποίητα στολίδια, με τα οποία κατόπιν γέμισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της αυλής. Με το άναμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, έκανε την εμφάνισή του ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε ευχές και δώρα στους μικρούς φίλους του.
Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από τη παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ μια πιο μοντέρνα πινελιά με ξένα εορταστικά τραγούδια έδωσε στην εκδήλωση η Καβαλιώτισσα υψίφωνος Κωνσταντίνα Αλεξίου, δείχνοντας ένα μικρό μέρος του ταλέντου της. Παράλληλα, ήταν συγκινητική η παρουσία της μπάντας του Δήμου στη Παλιά Μουσική, καθώς οι μελωδίες της ακουστήκαν ξανά στο χώρο μετά από σχεδόν έναν αιώνα.

Η εορταστική ατμόσφαιρα εμπλουτίστηκε από τη προσφορά Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων και ποτών από τις κυρίες της συνοικίας στους επισκέπτες, και συνεχίστηκε μέχρι αργά με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια που ξεσήκωσαν τους δρόμους και τα σοκάκια της παραδοσιακής συνοικίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης Κ. Σιμιτσής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Ν. Κουτρας, ενώ από τη πλευρά της ΔΑΝΕΚ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Μ. Χρυσομάλλης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker