Πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίζει το ωδείο «Νεάπολις»

24 Φεβρουαρίου, 2012

Με μουσική εκπαίδευση και παραγωγή πολιτιστικών δρωμένων απαντά στην πρωτοφανή κρίση το ωδείο «Νεάπολις», έχοντας στα σκαριά ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών για το διάστημα που μεσολαβεί ως το καλοκαίρι. Όπως εξήγησε στην «Ε» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου Κώστας Χίζαρης, πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων, με τις οποίες το «Νεάπολις» φιλοδοξεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ακροατών.

Η αρχή θα γίνει αυτό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία του Καπνεργάτη, όπου το Ροκ Εργαστήρι του ωδείου «Νεάπολις» θα δώσει ροκ απόχρωση στο 1ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών και Παιχνιδογνωσίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Στρατηγικής και Ρόλων «Ωρίωνας».

Τα ροκ μουσικά σύνολα μσθητών και δασκάλων του «Νεάπολις» θα περάσουν από το καφέ μπαρ «Μυροβόλος Άνοιξις», την Κυριακή 8 Απριλίου, στο πλαίσιο του ροκ φεστιβάλ που διοργανώνει το ωδείο, με συμμετοχή μαθητών των Χριστίνας Λουκίδου, Λώρας Κελεσίδου και Απόστολου Δήμου, με την βραδιά να ολοκληρώνεται μέσα από την εμφάνιση του τοπικού ποπ – ροκ σχήματος “Rockάδικα”.

Η καθιερωμένη ετήσια συναυλία των  καθηγητών του ωδείου «Νεάπολις» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαϊου  στο θεατράκι της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, με συμμετοχή για πρώτη φορά του κλασικού τμήματος του ωδείου «Νεάπολις», με ένα πρόγραμμα ευρείας γκάμας και υψηλών απαιτήσεων.

Στις 19 Μαϊου επίσης Σάββατο, το «Νεάπολις» θα διοργανώσει στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» μια βραδιά βιολιού και πιάνου με τον Καβαλιώτη καθηγητή πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη και τον καθηγητή βιολιού του ωδείου «Νεάπολις» Γιάννη Κεραμίδη.

Το ωδείο «Νεάπολις» θα υποδεχθεί το καλοκαίρι με μια συναυλία του Ροκ Εργαστηρίου Junior, το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας στο πλαίσιο του “Wood Water Wild Festival”.

Θα ακολουθήσει το Τμήμα Προπαιδείας – Μουσικοκινητικής Αγωγής, το οποίο υπό την καθοδήγηση και  διδασκαλία της έμπειρης μουσικοπαιδαγωγού Γιούλης Αραμπατζόγλου, θα πραγματοποιήσει  την ετήσια καλοκαιρινή του εκδήλωση το Σάββατο 9 Ιουνίου στο θεατράκι της Στέγης Σ.Φ.Γ.Τ. Η φετινή παράσταση θα έχει τίτλο «Γάμος στον Λαχανόκηπο».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χίζαρης, ανέφερε πως παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, σε όλο το διάστημα που ακολουθεί ως το καλοκαίρι θα πραγματοποιούνται οι μαθητικές συναυλίες των τάξεων του ωδείου «Νεάπολις», οι οποίες θα φιλοξενούνται είτε στην αίθουσα συναυλιών του «Νεάπολις», είτε στη Στέγη Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, με τις ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησης τους να γίνονται γνωστές στη συνέχεια μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Πηγή:  www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker