ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Την ερχόμενη εβδομάδα η δημοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισμού για το πρόγραμμα «κοινωνικής εργασίας»

26 Ιανουαρίου, 2012

Χθες, στο Διοικητήριο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στο Νομό, με συντονιστή τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η διακήρυξη του προγράμματος «κοινωνικής εργασίας», το οποίο θα προσφέρει απασχόληση σε δύο χιλιάδες άνεργους, περίπου, στο Νομό. Αυτό είπε στον «Κ.Τ.» ο αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος προήδρευσε χθες σε μία ακόμα σύσκεψη των φορέων που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δήμων και των φορέων, για την τελευταία εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με την χρονική σύντμηση του προγράμματος. «Μας είπαν ότι το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί έως το τέλος του έτους. Συζητήσαμε, λοιπόν, με τους εκπροσώπους των Δήμων και των φορέων ορισμένα θέματα τεχνικής φύσεως, για την καλύτερη οργάνωση και πραγματοποίηση του προγράμματος. Αυτό που θα γίνει, με απλά λόγια, είναι να πυκνώσουν τα χρονικά διαστήματα απασχόλησης των ανέργων, ώστε η διάρκεια να μην υπερβεί το επτάμηνο, ή το οκτάμηνο. Η συμφωνία μεταξύ του Α.Σ.Ε.Π. και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει υπογραφεί. Έτσι, από βδομάδα θα προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση της διακήρυξης, ώστε στις αρχές Μαρτίου να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του προγράμματος», πρόσθεσε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker