Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Αγγελούδη «Ταξιδεύοντας στα όνειρα»

26 Ιανουαρίου, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πρόκειται για το πέμπτο βιβλίο του συγγραφέα, που αποτελείται από πέντε συλλογές που περιλαμβάνουν εβδομήντα κείμενα
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Αγγελούδη, με τίτλο «Ταξιδεύοντας στα όνειρα» σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας (οδός Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος). Για το βιβλίο του κ. Αγγελούδη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ξυράφι», θα μιλήσουν η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδου, ο εκδότης Γιώργος Γανίτης και ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογεώργης.
Πρόκειται για το πέμπτο  βιβλίο του ιατρού – ακτινολόγου στο επάγγελμα Κωνσταντίνου Αγγελούδη, το οποίο αποτελείται από πέντε συλλογές που συνολικά περιλαμβάνουν εβδομήντα κείμενα. Τίτλοι των συλλογών είναι «Αμάραντα και μύρα», «Διαλογισμοί», «Περισκέψεις», «Στου χρόνου τα γυρίσματα» και «Πρόσωπα και γεγονότα» και μέσω αυτών ο συγγραφέας θυμάται με νοσταλγία το παρελθόν ημαντικές στιγμές του οποίου περιγράφει, ενώ κριτικάρει και τα κακώς κείμενα του παρόντος το οποίο έχει κάνει τον σημερινό άνθρωπο έρμαιο της έντασης και του άγχους της καθημερινότητας. Όλα αυτά αφήνουν στον αναγνώστη την αίσθηση πως υπάρχει κάτι το αυτοβιογραφικό στα γραπτά του Θάσιου συγγραφέα.
Η αποψινή είναι ουσιαστικά η πρώτη φετινή εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης – εξαιρείται βέβαια η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Συνέχεια θα δοθεί μέσα από άλλη μια βιβλιοπαρουσίαση, που θα γίνει το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου. Πρόκειται για την παρουσίαση της πολιτικής βιογραφίας του Θάσιου πολιτικού Αύγουστου Θεολογίτη, που συνέγραψε ο φιλόλογος Δημήτρης Θεοδωρίδης. Τίτλος του πρώτου βιβλίου του Θάσιου συγγραφέα «Αύγουστος Θεολογίτης, ο Θάσιος πολιτικός».
Οι εκδηλώσεις της Θασιακής Ένωσης, όχι μόνον για τον επόμενο μήνα αλλά και για την σεζόν γενικότερα κορυφώνονται με τον αποκριάτικο χορό του συλλόγου που θα γίνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, στο κέντρο διασκέδασης «Καβαλιώτισσα».

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker