Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Πώς να κρυφτείς»

31 Ιανουαρίου, 2011

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΜΑΟ»

Με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και το νέο της βιβλίο με τίτλο «Πώς να κρυφτείς» συνεχίζονται οι βραδιές λογοτεχνικού ενδιαφέροντος στο καφέ μπαρ «ΜΑΟ». Το νέο έργο της Αθηναίας συγγραφέως και αρθρογράφου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτης», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα, με την ίδια την κ. Μιχαλοπούλου, να έρχεται στην Καβάλα για να συνομιλήσει με τους Καβαλιώτες βιβλιόφιλους.

Το «Πώς να κρυφτείς» είναι ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αλήθειας και της ταυτότητας, της πατρίδας που είναι η γλώσσα και τα αγαπημένα πρόσωπα. Μια περιπέτεια που διατρέχει τόπους – από τον Κορινθιακό ως το Βερολίνο και την Ταγγέρη – για να περιγράψει τελικά το πιο αναπάντεχο εσωτερικό ταξίδι. Κεντρικό πρόσωπό του είναι ο Στέφανος, ένας τριανταπεντάρης δάσκαλος ελληνικών, που έχει μετατεθεί στο Βερολίνο με σκοπό να λύσει το αίνιγμα των παιδικών του χρόνων, δηλαδή την απαγωγή του από ένα ζευγάρι Γερμανών, δίνοντας απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα: Γιατί οι απαγωγείς του τον απομάκρυναν κάποτε από την πραγματική του οικογένεια; Και γιατί ο ίδιος αισθάνεται μονίμως ξεριζωμένος; Είναι ένας άντρας με δυο ονόματα; Ή εξόριστος που κρύβεται κι απ’ τον ίδιο του τον εαυτό;

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι, στο C.F.P.J. Από το 1990 αρθρογραφεί στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού “Ρεύματα” και τη συλλογή διηγημάτων “Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη”. Ακολούθησαν έξι μυθιστορήματα, ενώ παράλληλα έχει γράψει βιβλία για την παιδική σειρά “Οικογενειακή Πινακοθήκη», παραμύθια και άλλα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία της κυκλοφορούν στα γερμανικά από τις εκδόσεις “Rotbuch”. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, σέρβικα και τσέχικα. Στην αμερικανική μετάφραση του βιβλίου της “Θα ήθελα”, από την Karen Emmerich, απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008), ενώ το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο “Best Book in Translation” του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker