Παρουσίαση σημαντικών έργων για την ορθολογικότερη διαχείριση του συστήματος υδροδότησης της πόλης

25 Νοεμβρίου, 2009

Δυο σημαντικά έργα που συμβάλουν στο εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΚ αλλά και στην ορθολογικότερη διαχείριση του νερού, παρουσίασε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Δήμου Καβάλας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών του Δήμου Ελευθερούπολης.

Τα δυο έργα αφορούν την αντικατάσταση του Γενικού Πίνακα Χαμηλής Τάσης και την εγκατάσταση εφεδρικού Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Ύδρευσης που θα τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά που υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, έτσι θα εξασφαλίζεται η συνεχιζόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του αντλιοστασίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την υδροδότηση της πόλης.

Ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να παρέχει υγιεινό νερό στους δημότες, ενώ τόνισε τον αγώνα που έκαναν οι προκάτοχοί του ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα σύγχρονο σύστημα υδροδότησης. Υπογράμμισε ότι η μορφολογία της Καβάλα έχει ως αποτέλεσμα της ύπαρξη πολλών αντλιοστασίων για την εύκολη μεταφορά του νερού γεγονός όμως που συνεπάγεται ένα υψηλό κόστος γι’ αυτό και χαρακτήρισε την υδροδότηση της πόλης ως μια «δαπανηρή υπόθεση».

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΚ είναι μια επιχείρηση πρότυπο, που επενδύσει στο μέλλον, σέβεται το περιβάλλον και φροντίζει καθημερινά για την υγεία των καταναλωτών.
Στη σημασία και τα χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Άγγελος Λογκάρης ενώ ο δημοσιογράφος Κώστας Παπακοσμάς μίλησε για την ιστορική πορεία του νερού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν στα πρόσωπα των συγγενών τους οι δήμαρχοι που συνέβαλαν στην υδροδότηση της πόλης: Αθανάσιος Βαβαλέσκος, Δημήτριος Μούτσιος, Κωνσταντίνος Τσολάκης και Ευάγγελος Ευαγγελίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Καβάλας και δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Σάββα Εμινίδη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, νομαρχιακοί σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ.

Πηγή : www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker