Παραδόθηκε το ειδικό όχημα (taxi) για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες

27 Απριλίου, 2012

Ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα θα εξυπηρετεί στο μέλλον, αφού τακτοποιηθεί το θέμα του οδηγού, τα άτομα με αναπηρίες στις μετακινήσεις τους στο Δήμο Καβάλας και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού. Χθες το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., πρακτόρων και μελών της διοίκησης του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρίες, ο πρώην βουλευτής Νομού Καβάλας, Σάββας Εμινίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Θεοδώρα Βαβαλέσκου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Άννα Σπανδώνη, παρέδωσαν το όχημα που δώρισε στο Δήμο η εταιρεία Ο.Π.Α.Π. «Είναι μία προσπάθεια, που άρχισε από το νομαρχιακό σύλλογο ατόμων με αναπηρίες και την υλοποιήσαμε με χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία Ο.Π.Α.Π., που έδωσε τη χορηγία για την προμήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου αυτοκινήτου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες σε όλο το Νομό Καβάλας. Είμαι κι εγώ ένα από τα άτομα αυτά και γνωρίζω, πολύ καλά, τις ανάγκες τους. Ευχαριστώ, επίσης, το Δήμο Καβάλας, γιατί από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρόταση μου. Συνεργαστήκαμε άψογα και όταν οι θεσμοί και οι φορείς συνεργάζονται υπάρχει αποτέλεσμα. Το χαμόγελο που βλέπω στα πρόσωπα των συμπολιτών μας, σήμερα (σ.σ. χθες), είναι μία ηθική ικανοποίηση για εμάς και ελπίζω να διαρκέσει. Εύχομαι αυτή η δωρεά να πιάσει τόπο», δήλωσε ο Σ. Εμινίδης, ενώ η Άννα Σπανδώνη, που εκπροσώπησε τον απόντα δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, πρόσθεσε:

«Χαιρετίζουμε την προσφορά της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. και την αποδεχόμαστε με χαρά. Με τη δωρεά αυτή, ολοκληρώνεται η κοινωνική προσφορά του Δήμου Καβάλας προς τους συλλόγους των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Είναι ένα ακόμα μέτρο, το οποίο θα ανακουφίσει τα άτομα αυτά και θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα τους. Παραδίδουμε το όχημα αυτό με πραγματική χαρά και με την ευχή να διευκολύνει τις μετακινήσεις των φίλων μας με τις ειδικές ανάγκες». Εκ μέρους της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. μίλησαν οι: Στέφανος Ανθεμίδης και Γιώργος Καραλής. «Από την ίδρυση της, η εταιρεία Ο.Π.Α.Π. προσπαθεί να ανταποδώσει, να προσφέρει απλόχερα, μέρος των χρημάτων τα οποία εισπράττει για την ενίσχυση των τομέων της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και βεβαίως, του αθλητισμού. Όσον αφορά τα άτομα με αναπηρίες, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε παραδώσει δώδεκα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, με σκοπό να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών που υπάρχουν. Επίσης, την τελευταία τριετία έχουν δοθεί πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων και άλλων μικρότερων μονάδων υγείας. Βεβαίως, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι με χορηγίες, όπως αυτή του αυτοκινήτου για τα άτομα με αναπηρίες, θα λύσουμε το πρόβλημα των ανθρώπων αυτών. Όμως, η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. θα βρίσκεται πάντα κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα τους βοηθάει όσο μπορεί, παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που παρουσιάζονται κάποιες φορές», είπε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος σημείωσε: «Θεωρώ ότι τέτοιου είδους δωρεές πιάνουν τόπο. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτές, είναι να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Εύχομαι να γίνει σωστή χρήση του αυτοκινήτου».

Ο Τάσος Βυζικίδης, πρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών, τετραπληγικών και ατόμων με κινητικά προβλήματα, «Ίρις», ευχαρίστησε την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., το Δήμο Καβάλας και τον πρώην βουλευτή του Νομού, Σάββα Εμινίδη, για την πραγματοποίηση της δωρεάς, τόνισε ότι θα ελαφρύνει οικονομικά τα άτομα με αναπηρίες και ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια στη βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας και του Δήμου Καβάλας. Τέλος, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου των ατόμων με αναπηρίες, Μάκης Κρεμμύδας, δήλωσε πολύς χαρούμενος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, για να γίνει πραγματικότητα το αίτημα της αγοράς του αυτοκινήτου. «Σήμερα (χθες) είναι μία χαρούμενη μέρα. Ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου μας ικανοποιήθηκε. Εύχομαι, αυτό το αυτοκίνητο να γίνει διέξοδος για τα άτομα με αναπηρίες», είπε μεταξύ άλλων.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλο

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker