ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΚΥΦΕΤ)

22 Ιουνίου, 2011

Το τμήμα φωτογραφίας και υποβρύχιας φωτογραφίας, συνεργασίας του Πανελληνίου Κέντρου Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΚΥΦΕΤ) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού  Ιδρύματα Καβάλας (ΤΕΙ), ταξιδεύει στη Θάσο, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011.
 
Ο Προοδευτικό Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιράχης έχει προσκαλέσει το τμήμα φωτογραφίας στο Νησί της Θάσου, στο πλαίσιο συνεργασίας που έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό με το Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας, για την διάδοση του πολιτισμού, τη φωτογραφική αποτύπωση του τόπου μας και τη δημιουργία τράπεζας ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα ενδιαφέροντος των δυο φορέων.                                            

Το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8.45 π.μ. θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι της Καβάλας για τον Πρίνο της Θάσου. Στο λιμάνι του Πρίνου, κατά την άφιξη μας, θα μας περιμένουν μέλη του Προοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιράχης με τζιπάκια για να μας ξεναγήσουν στις ομορφιές του τόπου τους. Θα επισκεφτούμε το χωριό της Καλλιράχης και τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία στεγάζονται στο λαογραφικό μουσείο της Καλλιράχης. Μέλος της ομάδας φωτογραφίας θα μας αναλύσει την κατασκευή των παραδοσιακών σπιτιών της Θάσου, ώστε τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας να πραγματοποιήσουν τις καλύτερες φωτογραφικές λήψεις σε σχέση με τους παραδοσιακούς οικισμούς. Αμέσως μετά θα μεταβούμε στον παλιό οικισμό της Κακηράχης, απολαμβάνοντας την καταπράσινη φύση της Θάσου. Θα ανεβούμε στον λόφο όπου βρίσκεται το Εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος που οι ντόπιοι το ονομάζουν «μπαλκόνι στο Αιγαίο». Το βλέμμα σου ταξιδεύει από την Καβάλα στο Άγιο Όρος και καταλήγει στην Λήμνο. Ένα καταπληκτικό μέρος με την ιστορία του να χάνετε στο χρόνο και σου δημιουργεί την αίσθηση μιας άλλης εποχής, την οποία θέλεις να αποτυπώσεις με τη φωτογραφική σου μηχανή και να την πάρεις μαζί σου. Σε αυτό το καταπληκτικό μέρος τα μέλη του Προοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιράχης θα προσφέρουν ένα ουζάκι με τοπικά εδέσματα.

Επόμενος σταθμός θα είναι η σκάλα Καλλιράχης με τις πανέμορφες ακρογιαλιές και τον καταπληκτικό βυθό. Μπάνιο ξεκούραση και εξάσκηση στην υποβρύχια φωτογραφία. Επιστροφή το απόγευμα στις 6μ.μ. από την σκάλα του Πρίνου για την Καβάλα.

Πληροφορίες:  Ιωάννης Σταματιάδης 6945252667

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker