Ο Trevor Jones για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα Μεταλλεία Λιμεναρίων

30 Ιουνίου, 2010

Το Φεστιβάλ Μουσικής “Ε.Μ.Μ.Α. 2010” θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 7 Ιουλίου στα Μεταλλεία Λιμεναρίων Θάσου (Αποθήκες Μεταλλείων) από τα «Πολιτιστικά Σταυροδρόμια» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βουγιούκα Κορίνας. Το Φεστιβάλ γίνται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας Καβάλας καιέχει τη στήριξη του Δήμου Θάσου. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο για την περιοχή μουσικό Φεστιβάλ καθώς περιλαμβάνει έξι μέρες γεμάτες μουσικά δρώμενα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με εργαστήρια που λαμβάνουν μέρος μουσικοί απ’ όλον τον κόσμο κατά τις πρωϊνές ώρες και συναυλίες και προβολές ταινιών το βράδυ κάθε μέρας.
Σπουδαίοι μουσικοί θα πάρουν μέρος και ξεχωρίζει η τιμητική παρουσία του Trevor Jones που εναρμονίζεται με την θεματική του φεστιβάλ που είναι η μουσική κινηματογραφικών ταινιών. Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα διδάξει στα εργαστήρια τα μυστικά της τέχνης του. Παράλληλα  θα αναλύσει και θα σχολιάσει τα soundtracks που δημιουργήθηκαν ειδικά για το e.m.m.a. 2010 στο πλαίσιο του project ‘5 soundtracks για μια ταινία’. Θα είναι παρόν στις προβολές των ταινιών ‘Ο Τελευταίος των Μοϊκανών’, ‘Ο Μισισιπής Φλέγεται’ στις οποίες έχει γράψει τη μουσική και θα είναι στη διάθεση του κοινού για ανοικτή συζήτηση.Ο Trevor Jones είναι δημιουργός των soundtracks πολλών κινηματογραφικών επιτυχιών όπως Ο Τελευταίος των Μοϊκανών, Εξκάλιμπερ, Στο Όνομα του Πατρός, Ο Μισισιπής Φλέγεται,Κλεοπάτρα, Λαβίρυνθος κ.α.
Οι μουσικές του δημιουργίες κινούνται μεταξύ της συμφωνικής γραφής και του ηλεκτρονικού μινιμαλισμού. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο χώρο της εκπαίδευσης ενισχύοντας εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχουν έδρα κυρίως στον τόπο καταγωγής του, τη Νότιο Αφρική. Μεγάλη είναι η τιμή για τη Θάσο καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον Trevor Jones ένα ζωντανό θρύλο της κινηματογραφικής μουσικής και η εμφάνιση του στη Ελλάδα περιλαμβάνεται ως πολύ σημαντικό γεγονός στην πολιτιστική ατζέντα του φετινού καλοκαιριού στη χώρα μας.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker