Ομιλία σε μαθητές για το ΑΙDS

30 Νοεμβρίου, 2012

H Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οργάνωσε χθες και συνεχίζει σήμερα, ενημερωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μαθητές κυρίως των λυκείων.

Όλα γίνονται με αφορμή την ημέρα του AIDS, αύριο Σάββατο 1 Δεκέμβρη.

Εισηγητής είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ήδη χθες το μεσημέρι έγινε η πρώτη ομιλία, σ΄ ένα αμφιθέατρο κατάμεστο από μαθητές. Ίδιο είναι το πρόγραμμα και σήμερα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος εξηγεί για ποιους λόγους η υπηρεσία του πήρε αυτή την πρωτοβουλία. Στην εφημερίδα μας, είπε τα εξής:

«Ένα διήμερο θα κάνουμε ενημερώσεις στα παιδιά των λυκείων της πόλης μας, για μία επιδημία η οποία έχει ξεχαστεί, το AIDS. Πιστεύω ότι είναι κάτι που χρειάζεται. Θα πρέπει τα παιδιά έγκαιρα – από νωρίς – να ενημερώνονται γι΄ αυτή την επιδημία. Να ενημερώνονται γενικά για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα και να μαθαίνουν πως να προφυλάσσονται. Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας θα κάνουμε – και βέβαια στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, που είναι την αύριο 1 Δεκεμβρίου – αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις».

ΕΡ: Η ομιλία τι περιεχόμενο; Είναι ομιλία, έχει φωτογραφία, σλάιτς;

ΑΠ: «Ναι, θα έχει και τέτοια. Δηλαδή θα είναι κάτι προσαρμοσμένο στα παιδιά. Θα μιλάει λίγο τη γλώσσα τους, θα τους δώσει πληροφορίες για το τι εστί AIDS, για το πώς ξεκίνησε, που είμαστε σήμερα. Είμαστε πια σε μία περίοδο που έχουμε πάρει άνοδο στα νέα κρούσματα κι αυτό είναι ανησυχητικό για τη χώρα μας και θα τους πει βεβαίως και για τους τρόπους προφύλαξης, το οποίο, αυτό ενδιαφέρει στη νεολαία μας».

 Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker