Ολοκληρώθηκε το κύπελλο “Φθινόπωρο 2010” που διοργανώθηκε από το Ν. Ο. Καβάλας

26 Οκτωβρίου, 2010

Με την εκδίκαση των ενστάσεων ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα ΦΙΔΟΝΗΣΙ 2010, με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Φθινοπωρινό Κύπελλο του ΝΟΚ και το Ετήσιο Πρωτάθλημα για τα σκάφη του Ομίλου για το 2010. Μια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από τον έντονο συναγωνισμό, τις αυξημένες απαιτήσεις τόσο από πλευράς αγωνιζομένων αλλά και των διοργανωτών και που πρόσφερε έντονες συγκινήσεις στους όλο και περισσότερους φίλους του αθλήματος στην περιοχή. Το Κύπελλο Φθινοπώρου, που πραγματοποιήθηκε τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου στην θαλάσσια περιοχή της Καβάλας,  με τις παράκτιες διαδρομές έδωσε τη δυνατότητα στους συμπολίτες, από όλα τη σημεία της αμφιθεατρικής μας πόλης, να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των σκαφών.

Αποτελέσματα ‘Κυπέλλου
Φθινοπώρου 2010’

Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος ΑΙΟΛΟΣ, που συνέχισε τις πολύ καλές φετινές εμφανίσεις. Μετά την 3η θέση στηRegatta (2ο στην κλάση Ι), με το δίδυμο Χαραλάμπους – Νάνος στη διακυβέρνηση και με πλήρωμα τους Άκη Αξιώτη, ΓιούληΤσιρπινάκη, Βλυσνάκη Κώστα, Μίζα Χάρη και Χρυσάνθη Χαραλάμπους, ο ΑΙΟΛΟΣ πραγματοποίησε εξαιρετικές ιστιοδρομίες με όλες τις συνθήκες.

Στη δεύτερη θέση το σκάφος ΗΛΙΑΝΑ – Kavala Blue City. Με το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα από την αγωνιστική σχολή φθινοπώρου του ΝΟΚ, τις Ηλιάνα Σοφίτση (τιμόνι), Παναγιώτα Ζαχαρίου, Κατερίνα Κουτσοβίτη, Δέσποινα Οικονόμου, Ειρήνη Βακιρτζή και Μαρία Κοτσίφη και κυβερνήτη το Στάθη Σοφίτση, ο νικητής της Regatta επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο και ανταγωνιστικό σκάφος.

Στην τρίτη θέση το ΚΑΛΥΨΩ με κυβερνήτη το Χριστόφορο Γκριτζελάκη και έμπειρο πλήρωμα αποτελούμενο από τους Πασσαλίδη Γιάννη, Πανδράκη Βαγγέλη, Ζαχαρίου Κώστα, Παντούδη Γιάννη, Τσερτσενέ Βαγγέλη. Ακόμη ένα σκάφος του ΝΟΚ που πρωταγωνίστησε στη Regatta (4η θέση Γενικής, 1ο στην κλάση Ι) έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Φθινοπωρινό Κύπελλο του ΝΟΚ.
Αξίζει να αναφέρουμε τις άλλες γυναικείες συμμετοχές στα πληρώματα των σκαφών. Πέρα λοιπόν από το ΗΛΙΑΝΑ και τον ΑΙΟΛΟ, είχαμε γυναικείες συμμετοχές στο Καλλιστώ, τις Δώρα Πάππη, Μαρία Καλογιώργη, Ελένη Μπουλή, Χρύσα Τσολάκη, στο ΔΑΝΑΗ τις Κων/να Χαραλαμπίδου και Δώρα Ποταμίδου, στο ΑΙΘΡΙΑ ΙΙΙ τη Κατερίνα Λοϊζά, στον ΙΤΑΝΟ τη Χριστίνα Καρβουνίδου.

Στο Ετήσιο Πρωτάθλημα του ΝΟΚ για το 2010 νικητής αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΗΛΙΑΝΑ-Kavala Blue City. Με κυβερνήτη το Στάθη Σοφίτση και πλήρωμα στα κύπελλα Άνοιξης και Φθινοπώρου τις δύο αγωνιστικές σχολές που λειτούργησαν, έφερε πέντε πρώτες θέσεις στις οκτώ ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν, δημιουργώντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος το ΚΑΛΥΨΩ και τρίτο, με 0,5 του βαθμού διαφορά, ο ΑΙΟΛΟΣ.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker