ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Νομαρχία Καβάλας, «επενδύει» στην επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής!

29 Δεκεμβρίου, 2009

Η παρουσίαση του επενδυτικού οδηγού της Νομαρχίας Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, ίσως αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως μέσα από μία συζήτηση μπορούν να προκύψουν και να «πάρουν σάρκα και οστά», πολλές σημαντικές ιδέες!
Κάτι τέτοιο συνέβη με την παρουσίαση του συγκεκριμένου εντύπου. Όπως είπε ο Νομάρχης Καβάλας, Θόδωρος Καλλιοντζής, μέσα από μία συζήτηση που είχε με κάποιο καθηγητή πανεπιστημίου, πριν μερικά χρόνια, προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός οδηγού, που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών εν δυνάμει επενδυτών, στο Ν. Καβάλας.

«Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει ένας υποψήφιος επενδυτής στην περιοχή που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί είναι οι υποδομές! Στον τομέα αυτό ο Ν. Καβάλας, βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο. Το δεύτερο όμως που θα ενδιαφερθεί να μάθει είναι «τι παράγει η συγκεκριμένη περιοχή» και « τι ευκαιρίες παρέχει»! Το έντυπο αυτό δίνει μία πλήρη εικόνα για το νομό μας», τόνισε ο Θόδωρος Καλλιοντζής!

Το έντυπο που τιτλοφορείται, «Νομός Καβάλας: μία γνωριμία», μέσα από τα κείμενα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνει μία πλήρη εικόνα για την περιοχή μας, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους πιθανούς υποψήφιους επενδυτές, να γνωρίζουν από «πρώτοι χέρι» όλα τα δεδομένα της περιοχής που πρόκειται να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα!

Σύμφωνα με το νομάρχη, η έκδοση του συγκεκριμένου επενδυτικού οδηγού, αποτελεί την πρώτη ανάλογη δράση σε πανελλήνιο επίπεδο. «Το έντυπο έχει μία δυναμική που ίσως μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή των κειμένων, δεδομένου του ότι κατασκευάζονται καινούργια έργα στην περιοχή!», δήλωσε ο Θόδωρος Καλλιοντζής, συμπληρώνοντας ότι εκτυπώθηκαν 1.000 αντίτυπα (κόστος 44.030 €) του επενδυτικού οδηγού που θα σταλούν σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής για την Τουριστική Προβολή & Ανάπτυξη, Κώστας Ευθυμιάδης, ευχαρίστησε τους όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του εντύπου, ενώ συμφώνησε με την επισήμανση ότι θα πρέπει το έντυπο να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες και να αποσταλεί στις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο! Παράλληλα θα γίνουν βήματα, προκειμένου όλο ή μέρος του υλικού να παρουσιάζεται μέσα από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας!

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έντυπο έλειπε από το Ν. Καβάλας, θυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο, με στόχευσση την επιχειρηματικότητα, προσπαθεί να κάνει και το Επιμελητήριο! «Πρόκειται για έναν χρήσιμο και ευέλικτο επενδυτικό οδηγό, ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων περιέχει το νομικό πλαίσιο που διέπει κάθε επιχειρηματικό κλάδο! Από την πλευρά μας θα το στείλουμε παντού, ακόμα και στις πρεσβείες ξένων χωρών, καθώς από τέτοιου είδους προσπάθειες θα αποκομίσουμε μόνο οφέλη!», είπε ο Άγγελος Τσατσούλης!

Τη συνέντευξη τύπου, παρακολούθησαν επίσης, οι αντινομάρχες Καβάλας, Γιώργος Τσαλουχίδης και Ανδρέας Μπαλίκας, ο νομαρχιακός σύμβουλος, Κώστας Τζώρζος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας, Κίμων Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker