Νομαρχία Καβάλας «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το όνειρο ζωντανό!», δήλωσε ο Νομάρχης Καβάλας

29 Δεκεμβρίου, 2009

Με αφορμή το γεγονός ότι στον επενδυτικό οδηγό που παρουσίασε χθες το πρωί ο Νομάρχης Καβάλας, συμπεριλαμβάνεται και το υπό μορφή σχεδίου ακόμα, «Αιγαιακό Πάρκο της Νέας Ηρακλείτσας», ο Θόδωρος Καλλιοντζής, θέλησε να θυμίσει πως πρόκειται για μία φιλόδοξη προσπάθεια.
Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του συγκεκριμένου έργου, ο νομάρχης τόνισε ότι το μοναδικό ενυδρείο που κατασκευάστηκες στο Ηράκλειο είχε την πλήρη στήριξη της Πολιτείας! Συγκεκριμένα το 1998, με κοινή υπουργική απόφαση, κατασκευάστηκε στο Ηράκλειο το ενυδρείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης όρισε ως φορέα διαχείρισης του έργου, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το οποίο θα αναλάμβανε τη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, εφόσον κάποιες χρονιές τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα έξοδα. «Οι δήμοι και οι νομαρχίες δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν τέτοιου είδους έργα. Το ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προμελέτη, εξασφαλίσαμε τα στοιχεία της πολεοδομικής έγκρισης και πήραμε της έγκριση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αποδεικνύει ότι ξεκινήσαμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε μία φιλόδοξη προσπάθεια! Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το όνειρο ζωντανό», δήλωσε ο Θόδωρος Καλλιοντζής.

Παράλληλα πριν από 5-6 χρόνια την προώθηση του θέματος είχε αναλάβει ο περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς είναι ένας δυνατός κρατικός φορέας! «Γι’ αυτό το λόγο εντάξαμε στον επενδυτικό οδηγό, το συγκεκριμένο έργο!», τόνισε ο Νομάρχης Καβάλας.

Αποκάλυψε δε, ότι είναι διατεθειμένος από τη νέα χρονιά να καλέσει τους βουλευτές του Νομού, (αναφέρθηκε κυρίως στους Μιχάλη Τιμοσίδη και Δημήτρη Παπουτσή), για να έχει μία στενότερη συνεργασία μαζί τους, στο πλαίσιο της καλύτερης και ουσιαστικότερης προώθησης και ανάδειξης του θέματος. «Ας ελπίσουμε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση το έργο θα ολοκληρωθεί», είπε κλείνοντας ο Θόδωρος Καλλιοντζής.

Από την πλευρά του Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, συμπλήρωσε πως το ότι συμπεριλήφθηκε το «Αιγαιακό Πάρκο της Νέας Ηρακλείτσας», στον επενδυτικό οδηγό, παρέχει μία ενημέρωση στους υποψήφιους επενδυτές για το τι σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker