Νέα εγκύκλιος με οδηγίες για τη συνέχεια του “Βοήθεια στο Σπίτι”

30 Ιουλίου, 2012

Oδηγίες για την χρηματοδότηση των δομών των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ που προσφέρουν το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” παρέχει με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είναι ούτως ή άλλως γνωστό το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η παράταση αφορά τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις που  λειτούργησαν ως «Μονάδες Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας».

Μέσω σχετικής εγκυκλίου δίνονται διευκρινίσεις προς τους φορείς, υπό την εποπτεία των οποίων λειτουργούν οι ανωτέρω δομές, για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ώστε να χρηματοδοτηθούν από τους προβλεπόμενους πόρους για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Υπενθυμίζεται πως για τη χρηματοδότηση του προγράμματος κατά το χρόνο παράτασής του, έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών σχετικά με τη συλλογή και αξιολόγηση των επιχειρησιακών στοιχείων των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την παρακολούθηση της υλοποίησής του κατά την περίοδο της παράτασής του.

Η ομαλή εκτέλεση του προγράμματος θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί από την επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης στην οποία συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε ως πρόεδρος, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών και ένας εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Βασική αρμοδιότητα της επιτροπής αυτής είναι η διαμόρφωση πινάκων πληρωμών προς τις δομές που εκτελούν το πρόγραμμα μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., βάσει των οποίων πραγματοποιείται η απαραίτητη μεταφορά των προβλεπόμενων πόρων για την αποπληρωμή των υπηρεσιών του προγράμματος.

Δικαιολογητικά

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και το λειτουργικό κόστος, που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2,5% ή το 5% του συνολικού κόστους, στην περίπτωση που η δομή χρησιμοποιεί οχήματα για την παροχή των υπηρεσιών της, υπό την προϋπόθεση της παροχής σχετικής βεβαίωσης καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου και διάθεσης του για τις ανάγκες του προγράμματος και τεκμηρίωση των δαπανών.

Από: Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Πηγήwww.evdomi.gr

eXTReMe Tracker