Μουσική, ποίηση και χορός μέσα από την «Παράνοια» του Christopher Baka

17 Απριλίου, 2012

Η νέα θεατρική δουλειά του Κρίστοφερ Μπάκα, ανεβαίνει με την στήριξη της Θεατρικής Μηχανής και του Δημοτικού Ωδείου, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδόπολη

Η Θεατρική Μηχανή Καβάλας, επιστρέφει σχεδόν άμεσα, μια και έπειτα από το ανέβασμα της εφηβικής παράστασης «Νεκρός Ξανά», παρουσιάζει μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Christopher Baka, και έχει τίτλο «Παράνοια». Η παράσταση στο πλαίσιο της οποίας η μουσική συναντά την ποίηση, έχει την στήριξη και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 20 ως και την Κυριακή 22 Απριλίου στην αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» του Δ.Ω.Κ. με τα έσοδα μάλιστα να διατίθενται για τους σκοπούς της Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος».

Η επεξεργασία των κειμένων της παράστασης έγινε από την Γιούλη Αποκατανίδου, ενώ συμμετοχή έχουν ως Τύφλες Σκέψεις οι Ιάσμη Ματζουράνη, Μένη Κόκκινου, Μαρία Κολτσακίδου, Δέσποινα Γιαρματζίδου, Νίκος Σπυρέλης, Δημήτρης Καγιάσας, Παναγιώτης Καραγκιαούρης, Κατερίνα Ηλιάδου, Ελευθερία Τσαρτσάρη, Παναγιώτης Ανθόπουλος και Βιβή Θεοδωρίδου. Επίσης παίζουν οι Γιούλη Αποκατανίδου (κλόουν Νο1) και Έλενα Χωματά (κλόουν Νο2).

Σε ότι αφορά τους συντελεστές, ο Christopher Baka, έχει έναν πολυσύνθετο ρόλο ως υπεύθυνος για μια σειρά από πράγματα (ποιήματα, κείμενα, σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική, ήχος, φωτισμοί, αφίσα και πρόγραμμα της παράστασης). Ο κ. Μπάκα, για την μετάφραση συνεργάστηκε με την Έλενα Χωματά, ενώ η Γιούλη Αποκατανίδου, ανέλαβε την επεξεργασία των κειμένων. Επίσης συμμετέχουν οι Αντιγόνη Τσαφή (σκηνογραφία), Ιορδάνης Καλαϊτζίδης (φώτα) και Βιβή Θεοδωρίδου (μακιγιάζ).

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ, ενώ η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών στις 6 Μαϊου, που τελικά ανακοινώθηκε χθες, ουσιαστικά αναβάλει τη νέα παράσταση της Θεατρικής Μηχανής με τίτλο «Ασανσέρ» που θα έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Μαϊου στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πιθανότατα η παράσταση θα ανέβει τελικά τον επόμενο Οκτώβρη. Έτσι σύμφωνα με τον διευθυντή της Θεατρικής Μηχανής Καβάλας Δημήτρη Ντουμπουρίδη, τελικά η φετινή θεατρική σεζόν, θα κλείσει το σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου με την συμμετοχή της στο μουσικοθεατρικό δρώμενο δρόμου «Άνοιξη των Ποιητών» που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Άγγελος ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker