Μουσείο Καπνού: Νέος διαγωνισμός ζωγραφικής.

25 Νοεμβρίου, 2009

Ο πρόεδρος του Μουσείου Καπνού, ο Αντιδήμαρχος κ. Κούτρας και ο προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Ζυγούλας συναντήθηκαν στο Μουσείο Καπνού για να προγραμματίσουν τον τρίτο διαγωνισμό ζωγραφικής που θα γίνει τον Ιούνιο με θέμα τον καπνό και τίτλο « Η επεξεργασία του καπνού στο σπίτι».
Παράλληλα παρουσιάστηκε το ημερολόγιο του 2010 που έχει φιλοτεχνημένο με εικόνες από τις ζωγραφιές των μαθητών της δεύτερης έκθεσης που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Το ημερολόγιο θα τυπωθεί σε 3000 αντίτυπα και θα χαριστεί στους μαθητές των δημοτικών σχολείων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Η συμμετοχή των παιδιών έδειξε ότι η προσπάθεια αυτή άρεσε. Ξεκίνησε με την συμμετοχή 40 παιδιών την πρώτη φορά, έφτασε τα 200 και φέτος τον Ιούνιο που θα γίνει το τρίτο μέρος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Η πρώτη έκθεση είχε τίτλο « Ο καπνός στο χωράφι ή το καπνομάγαζο» για παιδιά που δεν είχαν καμία γνώση για την καλλιέργεια και το μάζεμα του καπνού, εφ όσον δεν γνωρίζουν από αγροτικές περιοχές, το δεύτερο θέμα της επόμενης χρονιάς «Η μεταφορά του καπνού από το χωράφι για επεξεργασία» και φέτος «Η επεξεργασία του καπνού στο σπίτι».

Αυτή η δουλειά είπε ο κ . Κούτρας, είναι σίγουρο πως θα αφήσει ιστορία. Θα καταγραφεί ως ένας θεσμός στη πόλη μας ο οποίος δεν θα σταματήσει και με την προοπτική να μετακινηθεί στον φυσικό του χώρο, στο νέο κτίριο. Όλα αυτά θα δώσουν ώθηση όχι μόνο στον Νομό μας και τα χωριά του, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.
Την Πέμπτη ο κ Βύζικας αναχωρεί για την έκθεση «Κιόσκ 2009» των Αθηνών όπου θα παρουσιαστούν τα εκθεσιακά δείγματα του Μουσείου Καπνού.
Το Μουσείο Καπνού επισκέφθηκε επίσης ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας – καπνέμπορος Στέργιος Φέσσας που διετέλεσε και πρόεδρος της Καπνεμπορικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker