Μνημείο πεσόντων Ελλήνων αεροπόρων Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Πρίνο

16 Μαΐου, 2012

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θάσου, ο Δήμος Θάσου διοργανώνει, την Κυριακή 24 Ιουνίου, τελετή μετεγκατάστασης του μνημείου Ελλήνων πεσόντων αεροπόρων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στη Σκάλα Πρίνου.
Στόχος του Δήμου Θάσου είναι η αντικατάσταση του παλιού μνημείου του με ένα μνημείο από θασίτικο ολόλευκο μάρμαρο και η τοποθέτησή του σε εμφανές σημείο στο λιμάνι του Πρίνου.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων του νέου μνημείου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Kavala Air Show» που φέτος θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Καβάλα.

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο της Θάσου, έγινε από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης «Kavala Air Show» Παναγιώτη Γεωργιάδη η παρουσίαση των βασικών στοιχείων της τελετής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού του νησιού καθώς και εκπρόσωποι των δύο ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Θάσο.

Συζητήθηκαν τρόποι διακίνησης τουριστών και επισκεπτών στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ «…το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς και διατήρησης της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων πεσόντων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, το οποίο στήθηκε τον Απρίλιο του 1957 μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που βρισκόταν το αεροδρόμιο του Πρίνου και φέρει στην πλάκα του τα ονόματα Ελλήνων αεροπόρων, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Σεβόμενοι λοιπόν τη μνήμη τους και με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ελεύθερης Θάσου, ερευνούμε τις σελίδες της ιστορίας μας και τιμούμε με μνημεία τους νεκρούς μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να αποκαλύψουμε και στους υπόλοιπους Έλληνες τις περιοχές αυτές που γράφτηκαν θαυμαστές σελίδες της ιστορίας μας…».

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος της τελετής εγκαινιασμού του νέου μνημείου θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τον Δήμο Θάσου και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης «Kavala Air Show» Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker