Μια συναυλία με την λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα στη Μυροβόλο

22 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η Αθηναία τραγουδίστρια, θεωρείται μια από τις κορυφαίες φωνές στο χώρο του λαϊκού και «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού, ενώ χάρη στην ευρεία γκάμα της μπορεί να απλωθεί με άνεση και σε άλλα μουσικά είδη

Το καφέ μπαρ «Μυροβόλος Άνοιξις» ανοίγει απόψε το συναυλιακό πρόγραμμά του με το οποίο θα κρατήσει συντροφιά στους Καβαλιώτες φιλόμουσους μέχρι το ξεκίνημα του καλοκαιριού, μέσα από την εμφάνιση της λαϊκής ερμηνεύτριας Γιώτας Νέγκα. Την Αθηναία τραγουδίστρια, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες φωνές στο χώρο του λαϊκού και «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού, θα συνοδεύσουν ο Παύλος Παφρανίδης στο μπουζούκι και ο Κώστας Μαντσίγκος στην κιθάρα. Η συναυλία θα αρχίσει στις 10 το βράδυ, ενώ για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2510 232666.

Η γεννημένη στην Αθήνα Γιώτα Νέγκα, ήλθε σε επαφή με τη μουσική από πολύ νωρίς αφού ο πατέρας της έπαιζε ερασιτεχνικά μπουζούκι και η μητέρα της τραγουδούσε, δημοτικά κυρίως. Από τα οκτώ της χρόνια η κλίση της στη μουσική και στο τραγούδι ήταν εμφανής στον οικογενειακό και φιλικό της περίγυρο. Κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται, όταν άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι αφού έμοιαζε να είναι η φυσική της κατάληξη.

Το 1992 δημιούργησε με μερικούς φίλους τη μουσική σκηνή «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, όπου τραγουδούσε από ροκ μπαλάντες μέχρι παραδοσιακά, ρεμπέτικα και «έντεχνα» ελληνικά τραγούδια, ενώ πέρασε ως τραγουδίστρια κι από τη Χίο, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα της. Από το 1996 μέχρι το 2001 τραγουδά σε ρεμπετάδικα της πρωτεύουσας όπως «Παλιά Μαρκίζα», «Αστροφεγγιά» και «Δέκα Εντολές», δίπλα στους Αντώνη Ρεπάνη και Σπύρο Λιόση, ενώ συνεργάζεται με τους Νίκο Δημητράτο, Μαρία Σουλτάτου, Νίκο Σαραγούδα κ.α. Ακολούθως παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ έμαθε πολλά δίπλα στην Έλλη Πασπαλά.

Με αφορμή μια ακρόαση στο «Αερικό», το 2001 γνωρίστηκε με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά της έδωσε για πρώτη φορά δισκογραφικό βήμα. Έτσι το 2003 κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Ευανθίας Ρεμπούτσικα «Cantini» το cd single με τίτλο «Με τα μάτια κλειστά» που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Αμέσως μετά εμφανίζεται δίπλα στον Γεράσιμο Ανδρεάτο, σε παραστάσεις στη μουσική σκηνή «Zoom» στην Πλάκα, ενώ την άνοιξη του 2004 αρχίζει η συνεργασία της με την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Το Βέλος», σε μουσική Βαγγέλη Καρακάκη, που σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους σύγχρονους λαϊκούς δίσκους.

Παράλληλα με την «Εστουδιαντίνα» συνεργάζεται με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρη Ζερβουδάκη και Παναγιώτη Λάλεζα, στο «Fix Community» της Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετέχει στους δίσκους του Βαγγέλη Κορακάκη «Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος» και του Οδυσσέα Τσάκαλου «Φυλακή με ορθάνοιχτη πόρτα» και το 2005 στα άλμπουμ του Μανώλη Γαλιάτσου «Του Μάγου τα παιχνίδια» και της Ελένης Ταλιγοπούλου «Αγαπημένο μου ημερολόγιο», καθώς και σε μια συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών του περιοδικού «Δίφωνο».

Την περίοδο 2005 – 2006, συμμετέχει στην παράσταση «Τσίρκο κάλπικο» στην οποία εμφανίζονται μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα, «Λουδοβίκος των Ανωγείων», Έλλη Πασπαλά και Κωστής Μαραβέγιας. Η ερμηνεία της στις 12 Δεκεμβρίου 2005 στο ρεσιτάλ «Μικρές ιστορίες» με τον Θόδωρο Κοτεπάνο στο πιάνο και τον Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν στο πλαίσιο των συναυλιών που διοργάνωσε το περιοδικό «Δίφωνο» στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας», αφήνει κοινό και κριτικούς ενθουσιασμένους.

Το 2006 εμφανίζεται στον δίσκο του Κώστα Μάντζιου «Ωδική βοήθεια» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Η φυλακή», ενώ με το τραγούδι «Παντού τα πάντα», που περιλαμβάνεται στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», δείχνει την τζαζ πλευρά της φωνής της. Την επόμενη χρονιά τραγουδά το «Μια ζωή μέσα στην άλλη», που βρίσκεται στον δίσκο του Κώστα Αντύπα «Το λεωφορείο της στιγμής» και συμμετέχει στην παράσταση «Η ορχήστρα του Δρόμου», μαζί με τους Καλαντζόπουλο, Ρεμπούτσικα και Πασπαλά, η οποία ανεβαίνει στο «Principal Club Theatre» της Θεσσαλονίκης και στο «Gazarte» των Αθηνών. Την ίδια εποχή μαζί με τους Θοδωρή Γκόνη, Κώστα Λειβαδά και Σύρμω Κεκέ, παρουσιάζει στο «Ζυγό» τη μουσικοθεατρική παράσταση «Έχω άνθρωπο», η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό με αποτέλεσμα τη δισκογράφησή της, με τη συμμετοχή των Σταμάτη Κραουνάκη και Παντελή Θαλασσινού. Το χειμώνα της ίδιας χρονιάς συνεργάστηκε με τις Ελένη Τσαλιγοπούλου και Αντριάνα Μπάμπαλη στο πλαίσιο της παράστασης «Της γυναίκας η καρδιά».

Το καλοκαίρι του 2008 με τον Παντελή Θαλασσινό, περιόδευσε ανά την Ελλάδα, ενώ το χειμώνα του ίδιου έτους ανέβασε την παράστασή της με τίτλο «Παλέτα». Το 2009 εμφανιζόταν μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη στη μουσική σκηνή «Δίπλα το ποτάμι», ενώ πέρυσι έκανε κοινές συναυλίες με καλλιτέχνες όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Νίκος Πλατύραρχος και Γιάννης Κούτρας.

Με τους δύο τελευταίους συνεχίζει να δίνει συναυλίες στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ενώ για την Άνοιξη, προγραμματίζει εμφανίσεις στον «Ιανό» των Αθηνών, αλλά και συναυλίες στην Κύπρο με την Ορχήστρα «
Μίκης Θεοδωράκης».

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker