Μια συναυλία από τον μάστορα της κρητικής λύρας Νίκο Ζωιδάκη

16 Μαρτίου, 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΙΑΝΟ BAR “MO”

Εδώ και τριάντα χρόνια ο Χανιώτης τραγουδιστής και οργανοπαίκτης χαράσσει τη δική του πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, μέσα από την κυκλοφορία είκοσι άλμπουμ (προσωπικά και συμμετοχές) εκ των οποίων δύο χρυσά και ένα πλατινένιο. Το piano bar “MO”, στην Καλαμίτσα, διοργανώνει μια συναυλία με τον μάστορα της κρητικής λύρας Νίκο Ζωιδάκη, ο οποίος θα εμφανιστεί εκεί το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου. Εδώ και τριάντα χρόνια ο Χανιώτης τραγουδιστής και οργανοπαίκτης χαράσσει τη δική του πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, μέσα από κυκλοφορίες που συνοδεύτηκαν από τεράστια εμπορική επιτυχία πράγμα που φανερώνει την διαχρονική αγάπη των Ελλήνων για την παραδοσιακή κρητική μουσική.

Ο Ζωιδάκης, κατάγεται από το χωριό Βουβιές των Χανίων και άρχισε να παίζει λύρα ερασιτεχνικά το 1978, σε ηλικία 9 χρονών. Το πρώτο του γλέντι ως λυράρη ακολούθησε στην ηλικία των 12 ετών. Τότε μπήκε στον επαγγελματικό μουσικό χώρο, ενώ τέσσερα χρόνια μετά, το 1985, μπαίνει στην δισκογραφία με τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Τς’ αγάπης το χαμπάρι», ο οποίος γίνεται σε συνεργασία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη (που πρόσφατα πέρασε κι αυτός από την Καβάλα) και τον Παντελή Κρασανάκη.

Από τότε καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες της χώρας, μέσα από την κυκλοφορία είκοσι άλμπουμ (πέντε προσωπικά άλμπουμ και διάφορες συμμετοχές) εκ των οποίων δύο έγιναν χρυσά και ένα έγινε πλατινένιο, ενώ αναρίθμητες είναι οι εμφανίσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παροιμιώδης, είναι η ικανότητα του να σκαρώνει μαντινάδες, τα κρητικά δίστιχα για την αγάπη, το πάθος, τον πόνο και τον έρωτα, τα οποία όμως έχουν και μια χιουμοριστική πλευρά!

Η συναυλία του Νίκου Ζωιδάκη, στο «ΜΟ» θα αρχίσει στις 10.30 το βράδυ. Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ, ενώ για περοσσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6977 741881.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker