Μια συναυλία από την σουηδική synthpop μπάντα των “Lowe”

9 Φεβρουαρίου, 2011

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ CAFÉ BAR “JAZZ ‘N’ ROCK”

Οι “Lowe” θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα σκανδιναβικά συγκροτήματα του είδους τους και μάλιστα αρκετοί τους παραλληλίζουν με τεράστια ονόματα όπως οι «Depeche Mode», οι «New Order» και οι «A – ha»

Μπορεί να είμαστε γκρινιάρηδες ως… Καβαλιώτες, αλλά κατά καιρούς η τύχη μας χαμογελάει και μας κλείνει το μάτι! Αυτή τη φορά η πάντοτε ευπρόσδεκτη θέα χαμογέλασε στους Καβαλιώτες φίλους της ποπ μουσικής κι έτσι από την Καβάλα και το café bar “Jazz ‘n’ Rock”, πρόκειται να περάσει η σουηδική synthpop μπάντα των “Lowe”. Οι “Lowe” θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα σκανδιναβικά συγκροτήματα του είδους τους και μάλιστα αρκετοί τους παραλληλίζουν με τεράστια ονόματα όπως οι «Depeche Mode», οι «New Order» και οι «A-ha»!

Το ξεκίνημα τους τοποθετείται το 2002 όταν συναντήθηκαν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Leo Jofefsson, ο μπασίστας Rickard Gunnarsson και ο οργανίστας Mehdi Bagherzadeh. Τα τραγούδια που δημιούργησαν οι τρεις τους χαρακτηρίζεται από το συναίσθημα και τη μελωδία της ποπ που αναμειγνύονται με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής, τα οποία φάνηκαν σχεδόν άμεσα μέσα από τα τρία πρώτα singles που κυκλοφόρησαν, το “The Vanishing” το 2003 και τα “Ahead Of Our Time” και “Hear Me Out” της επόμενης χρονιάς. Χάρη σε αυτά πολύ γρήγορα χαρακτηρίστηκαν ως «η νέα ελπίδα της σουηδικής ποπ».

Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ που ονομάζεται «Tenant», ενώ μεσολάβησε μεγάλο διάστημα για να έρθει η κυκλοφορία του «Kino International» το 2008. Από το 2009 στο συγκρότημα εντάχθηκε ο Tobias Ersson, με τον οποίο αυτή την εποχή οι “Lowe” δουλεύουν πάνω στο νέο τους άλμπουμ που ονομάζεται “Evolver” και πρόκειται να κυκλοφορήσει στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Τέλος, η συναυλία των “Lowe” στο “Jazz ‘n’ Rock” θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker