Με Βούλγαρους επισκέπτες αναμένεται να γεμίσουν τα ξενοδοχεία την Πρωτοχρονιά

28 Νοεμβρίου, 2012

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξα τα μηνύματα που προκύπτουν από τις κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς για τους ξενοδόχους της Καβάλας καθώς τα ξενοδοχεία της πόλης αναμένεται να γεμίσουν από Βούλγαρους επισκέπτες που έχουν ήδη «κλείσει» την τριήμερη ή τετραήμερη απόδραση τους για την Πρωτοχρονιά στην πόλη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Καβάλας κ. Αντώνη Μιτζάλη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και όπως όλα δείχνουν την Πρωτοχρονιά τα ξενοδοχεία θα γεμίσουν από Βούλγαρους και άλλους Βαλκάνιους επισκέπτες.

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση από Βούλγαρους. Πιστεύω πως την Πρωτοχρονιά τα ξενοδοχεία της πόλης θα γεμίσουν, κυρίως από τους Βούλγαρους επισκέπτες, αλλά και από άλλους Βαλκάνιους. Υπάρχουν κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά. Όχι τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο για την αλλαγή του χρόνου καθώς ως επί το πλείστον οι επισκέπτες αυτοί μένουν στο σπίτι τους τα Χριστούγεννα. Την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει ρεύμα.

Ήδη υπάρχουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης από κάποιους που θα περάσουν εδώ το ένα τριήμερο ή ένα τετραήμερο την Πρωτοχρονιά» δήλωσε ο κ. Μιτζάλης. Αυτό που εξέπληξε ευχάριστα τους ξενοδόχους της Καβάλας πάντως είναι πως ενδιαφέρον για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είχε εκδηλωθεί από πολλά γραφεία, από νωρίς. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, κάποια γραφεία ξεκίνησαν τις επαφές ακόμη και από τον Αύγουστο, συγκεκριμένα για την περίοδο αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά αυξημένη ζήτηση υπάρχει και από την πλευρά της Τουρκίας ωστόσο σε καμία περίπτωση οι κρατήσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές από την Βουλγαρία.

Όσον αφορά τα όσα λέγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα πάντως, περί 150.000 επισκέπτες από την Βουλγαρία την περίοδο των γιορτών ο κ. Μιτζάλης είναι σαφής: «Τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν έναν δεδομένο αριθμό κρεβατιών οπότε αυτά τα νούμερα που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για 150.000 επισκέπτες δεν δικαιολογούνται…»

Στα σπίτια τους οι Έλληνες

Ο λεγόμενος εσωτερικός τουρισμός που μέχρι πρότινος κινούσε τα νήματα, φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά αρχίζει και χάνει τη δυναμική του. Από το καλοκαίρι άλλωστε είχε αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών. Έτσι, μπορεί η αύξηση των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες να περίμενε κανείς να αυξήσει τις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ωστόσο οι αριθμοί παραμένουν στα ίδια επίπεδα καθώς φέτος δεν υπάρχουν Έλληνες επισκέπτες. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους μάλιστα, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που τα τουριστικά γραφεία δεν μπορούν καν να φτιάξουν εκδρομές!

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker