Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Καβάλας

30 Ιουνίου, 2010

Στη μεγάλη αίθουσα του ΛΟΥΣΥ, που ευγενικά παραχωρήθηκε από την διεύθυνση του ξενοδοχείου, πραγματοποιήθηκε τελικά η καλοκαιρινή ‘Γιορτή της ιστιοπλοΐας’ του ΝΟΚ, αφού ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε τους ιστιοπλόους να βρεθούν στην πισίνα aτου ξενοδοχείου, όπως είχε προγραμματιστεί. Το σχεδόν φθινοπωρινό σκηνικό πάντως δεν ήταν αρκετό να αποθαρρύνει τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ, που έδωσαν το παρόν μαζί με τα καινούρια μέλη, που ήρθαν να προστεθούν από τις σχολές της Άνοιξης.
nok-lucy-large.jpg
Σε μια όμορφη ιστιοπλοϊκή ατμόσφαιρα, που κύλησε ευχάριστα περιμένοντας τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, που συμμετείχαν προηγουμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στα πηγαδάκια των ιστιοπλόων που σχηματιστήκαν στην πανέμορφη βεράντα κυριάρχησε το θέμα της προετοιμασίας των σκαφών για την Aegean Regatta, η σύνθεση των πληρωμάτων κι ο εξοπλισμός.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Καραβάς θύμισε τα σημαντικότερα γεγονότα για το τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ομίλου τους έξι πρώτους μήνες του 2010. Ξεκινώντας από ‘τα Τραγούδια της Θάλασσας’, την συνάντηση των ιστιοπλόων που έγινε μέσα στην καρδιά του χειμώνα, τις απονομές του Ranking List της ΕΙΟ στην Αθήνα, την διαπίστευση των δύο νέων καταμετρητών της ΕΙΟ Αντρέα Πάντα και Παν. Βαφία, την πετυχημένη συμμετοχή των σκαφών ‘Καλυψώ’ και ‘Ηλιάνα- ΔΑΝΕΚ’ στο Ράλλυ Β. Σποράδων, τη λειτουργία των Σχολών Ιστιοπλοΐας Αν. Θάλασσας, τη διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης 2010, την παρέμβαση στον ΟΛΚ για τον καθορισμό χώρου φιλοξενούμενων σκαφών στο λιμάνι της Καβάλας, όπου παραχωρήθηκαν στο ΝΟΚ 6 θέσεις πρόσδεσης, την προετοιμασία της Aegean Regatta σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου, μέχρι την διοργάνωση ‘Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα 2010 της ΓΓΝΓ’, η δράση του Τμήματος Ανοικτής Θάλασσας του ΝΟΚ ήταν πλούσια και συνεχής.
Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής στη σύντομη παρέμβασή του έδωσε τα συγχαρητήριά του στο ΝΟΚ για τη δράση του, τονίζοντας ότι είναι ο Όμιλος και οι άνθρωποι του που έχουν φέρει τους καβαλιώτες κοντά στη θάλασσα. Το ίδιο θερμά εκφράσθηκε, δίνοντας τον προσωπικό του τόνο, ο φίλος του Ομίλου Αντινομάρχης Καβάλας κ. Θανάσης Βαφειάδης.

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΝΟΚ, γνωστός δικηγόρος της πόλης μας Δημοσθένης Βαρδαβούλιας ανέπτυξε διεξοδικά το γιατί η ιστιοπλοΐα μπορεί και πρέπει να γίνει μοχλός για την ανάπτυξη της περιοχής. Κάνοντας μια πλήρη ανάλυση της κατάστασης του γιώτινγκ σήμερα στην Ελλάδα και στις ανταγωνιστικές χώρες, στις οποίες γίνονται σοβαρές επενδύσεις σ’ αυτόν τον τομέα. Αναφέρθηκε στις προοπτικές που έχει η περιοχή, δίνοντας έμφαση στη στρατηγική θέση της Καβάλας σαν μπαλκόνι των Βαλκανίων και στην ανάγκη ενίσχυσης των υφισταμένων υποδομών, ταυτόχρονα με τη δημιουργία καινούριων. Ένα περιβάλλον ιδιαίτερα υποσχόμενο, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι του ΝΟΚ κάνουν τα όποια βήματα κυριολεκτικά μόνοι τους, περιμένοντας την ενεργοποίηση των φορέων της πολιτείας.

Ακολούθησαν, με την παρουσίαση του Εφόρου ανοικτής θάλασσας Αντρέα Πάντα, οι απονομές στους νικητές του Κυπέλλου Άνοιξης 2010 του ΝΟΚ. Στο φετινό Κύπελλο, που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, πήραν μέρος για πρώτη φορά 15 σκάφη ενταγμένα στη δύναμη του ΝΟΚ, που διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη στις ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν.

Την πρώτη θέση στο Κύπελλο Άνοιξης 2010 κατέκτησε το σκάφος ΗΛΙΑΝΑ -ΔΑΝΕΚ με κυβερνήτη το Στάθη Σοφίτση και πλήρωμα την Αγωνιστική Σχολή Άνοιξης του ΝΟΚ, που αποτελούσαν οι: Κιλιγκαρίδης Αριστείδης, Αντωνόπουλος Λεωνίδας, Λιαρόπουλος Ευριπίδης, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Ζαμπόγλου Λευτέρης, Καλανταρίδης Ηλίας, Αντωνάτος Παναγιώτης. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής. Στη δεύτερη θέση το ΑΙΘΡΙΑ ΙΙΙ με κυβερνήτη τον Κώστα Κεραμιδά και πλήρωμα τους: Βαφία Παναγιώτη, Πάντα Ανδρέα, Κωνσταντινίδη Μανώλη, Χασιώτη Μάνθο, Σιώπη Μανώλη, Κοτζαμπάση Σταμάτη.  Την απονομή έκανε ο Αντινομάρχης κ. Θανάσης Βαφειάδης. Στην τρίτη θέση το ΚΑΛΥΨΩ, με κυβερνήτη το Χρ. Γκριτζελάκη και πλήρωμα τους: Πασσαλίδη Ιωάννη, Καρυάτη Νικόλαο, Ζαχαρίου Κων/νο, Παντούλα Γεώργιο, Παντούδη Γιάννη, Μπρούσαλη Δημήτριο. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Τάσος Χ’Αναστασίου.

Ακολούθησαν οι απονομές των διπλωμάτων στους νέους κυβερνήτες, αποφοίτους της 49ης σειράς της Άνοιξης 2010 της Σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΝΟΚ, που λειτούργησε με 4 τμήματα, τρία στην Καβάλα κι ένα στην Κεραμωτή. Εκπαιδευτές ήταν οι Θόδωρος Γιαννακούδης και Στάθης Σοφίτσης. Τις απονομές στους πάνω από 40 καινούριους κυβερνήτες ιστιοφόρου έκαναν ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Νίκος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας κ. Χρ. Τζανάκος, κι ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΚ κ. Παν. Ακριτίδης.

Τη σχολή Άνοιξης 2010 παρακολούθησαν φίλοι από την Καβάλα, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Ξάνθη και Κομοτηνή. Όπως σε κάθε σειρά, ο ΝΟΚ φιλοξένησε και 2 άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στην Καβάλα και Κεραμωτή κι απέκτησαν το δίπλωμα του ιστιοπλόου. Από τα τμήματα της Καβάλας δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοφόρου απονεμήθηκαν στους:
Τραχανοπούλου Ιωάννα, Ιωαννίδη Ιωάννη, Γκίνη Γεώργιο,  Μπουλά Ιάκωβο, Σαγώνα Χρήστο, Μπερμπέρογλου Σωτήρη, Φάβα Μαρία, Τούσκα Δημήτρη, Βακιρτζή Ειρήνη, Δεληγιάννη Ελευθέριο, Κεκετζή Χρυσούλα, Βυζικίδη Ηλία, Κουρούκαφα Κωνσταντίνο, Χατζηδημητρίου Κασσιανή, Καλτσίδη Χρήστο, Παπαλεωνίδα Αντώνη, Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα, Θεοδοσιάδη Ιωάννη, Ιωαννίδη Αθανάσιο, Κάβουρα Παναγιώτη, Χαραλαμπίδη Γεώργιος, Δεληγιάννη Ευάγγελο, Σακελλαράκη Νικόλα, Σταματίου Χρήστο, Γιαννάκη Νικόλαο, Χατζηνικολάου Νικόλαο, Γρόζο Χρίστο, Λυμπερίδη Αλέξανδρο, Πορτοκάλογλου Στέλιο (ΛΣ).

Από το τμήμα Κεραμωτής στους:

Πόλα Έλλη, Παπαβασιλείου Ιορδάνη, Ζλάτκου Σοφία, Μιχελιδάκη Κωνσταντίνο, Τσαλδαρίδου Δανάη, Κιουτσούκουστα Ειρήνη, Χατζηλαζαρίδου Δέσποινα, Κουκουδέτσο Σταύρο, Τσιτσίρκου Δήμητρα, Ιωάννου Δημήτριο, Ράκου Άρτεμη, Αλεξανδρίδη Νικόλαο (ΛΣ). Επίσης από εκείνους που παρακολούθησαν το ξενόγλωσσο τμήμα με το Στάθη Σοφίτση, δίπλωμα παίρνουν οι Hristislav Nikitov,  Llewellyn Jack, Abdourrahman Akgun, Benjamin Rix, Catalbas Niyazi.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker