Με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου – Θερινό ωράριο αγοράς & πεζοδρόμηση παραλιακής οδού

29 Μαΐου, 2012

Γνωμοδότηση για την παράταση της καθορισμένης λήξης του ωραρίου της αγοράς κλήθηκε να πάρει το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, κατόπιν σχετικού εγγράφου που έλαβε από τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο. Ειδικότερα, το έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στάλθηκε στον δήμο Καβάλας. Από αυτό προκύπτει ότι βάσει απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, εγκρίθηκε η τροποποίηση του θερινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων για τα απογεύματα της περιόδου από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2012 κατά τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή όταν η αγορά λειτουργεί, με εφαρμογή ενός «τουριστικού» ωραρίου λειτουργίας από τις 6:30μμ έως 9:30μμ και ζητείται η συνέχιση της διαδικασίας αλλαγής του χρονικού ορίου λειτουργίας των καταστημάτων με εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιου περί παράτασης της καθορισμένης λήξης του από τις 9:00μμ στις 9:30μμ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Το σώμα των δημοτικών συμβούλων κλήθηκε να γνωμοδοτήσει περί της παράτασης της καθορισμένης λήξης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9:00μμ στις 9:30μμ, για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2012 και για τις ημέρες που είναι ανοικτή η αγορά (Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή).

Στο πλαίσιο της συνεδριάσεως οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να εγκρίνουν την πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης, από τη διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ μέχρι τη σύντμησή της με την οδό Δαγκλή, για την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Η πεζοδρόμηση θα ισχύει καθημερινά από τις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 05:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Η παραπάνω ρύθμιση προτείνεται στο πλαίσιο της εξασφάλισης ενός άνετου και ασφαλούς χώρου περιπάτου για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης επί του παραλιακού μετώπου της κατά τους θερινούς ειδικά μήνες. Επισημαίνεται δε ότι στην μελέτη « Έρευνα Κυκλοφορίας Κεντρικών οδών και κόμβων Καβάλας (Γ΄ Φάση Μελέτης-Τελική Πρόταση)» που εκπόνησε το 2005 ο μελετητής Π.Ν. Παρασκευόπουλος για τον δήμο Καβάλας, προτείνεται πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Εθν. Αντίστασης, μεταξύ και άλλων ρυθμίσεων που δεν έχουν μέχρι τώρα εφαρμοστεί.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker