ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

10 Ιανουαρίου, 2011

Αλλάζει δρομολόγιο και αγκαλιάζει όλο τον δήμο Καβάλας με ήρωες του Ντίσνεϊ

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να κινητοποιήσουν γονείς και μαθητές από όλα τα σχολεία από την Νέα Καρβάλη μέχρι την Λυδία

Ο Μίκυ με την Μίνι, ο Ντόναλντ με την Νταίζη και άλλα αγαπημένα πρόσωπα των κινημένων σχεδίων θα πρωταγωνιστήσουν στην φετινή αποκριάτικη μαθητική παρέλαση – αλφαβητοπαρέλαση. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του διευρυμένου πλέον δήμου Καβάλας – Φιλίππων, φορώντας στολές εμπνευσμένες από τους κινηματογραφικούς ήρωες του Γουόλτ Ντίσνεϊ, θα παρελάσουν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας από την πλατεία των Ποταμουδίων και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία Καβάλας. Μια εβδομάδα νωρίτερα ,στις 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι για όλα τα μικρά και …μεγάλα παιδιά του δήμου, το οποίο μάλιστα φέτος ονομάζεται… Ντίσνεϊ Πάρτι.

Τη διοργάνωση της αλφαβητοπαρέλασης έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο μια επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εικαστικών Art Attack και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας – Φιλίππων. Εκτός από τους παραπάνω φορείς, την όλη προσπάθεια πλαισιώνουν πάντα, ο δήμος Καβάλας – Φιλίππων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΕΚΑΒ, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, φέτος εκτός από το πάρτι που θα προηγηθεί της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια έκθεση με τις στολές, τα άρματα και τα διάφορα αξεσουάρ και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παρελάσεις των προηγούμενων χρόνων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Καπναποθήκης και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό αλλά και στα σχολεία.

Αυτό το διάστημα η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται σε επαφές με τον σύλλογο γονέων των σχολείων του πρώην δήμου Φιλίππων, προκειμένου να συντονίσουν τις κοινές τους δράσεις και τη συμμετοχή τους.

Παρά τις προτάσεις για αλλαγή της διαδρομής της αλφαβητοπαρέλασης, από το δημοτικό σχολείο του Αη – Γιάννη προς την κεντρική πλατεία, τελικά για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα (και λόγω της λαϊκής αγοράς) η διαδρομή θα μείνει η ίδια, δηλαδή από τα Ποταμούδια, μέσω της οδού Ομονοίας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος της αλφαβητοπαρέλασης δεν είναι απλά η παρέλαση των μαθητών που θα είναι μεταμφιεσμένοι, αλλά η συμμετοχή των απλών πολιτών και όλων των παιδιών της πόλης. Για αυτό θα δοθεί έμφαση στην ενεργή συμμετοχή και των παιδιών που δεν θα είναι μεταμφιεσμένα, αλλά θα έχουν κατέβει στο κέντρο για να παρακολουθήσουν την διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των στολών και φέτος έγιναν προσπάθειες για να συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και να μην επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των παιδιών που θα συμμετέχουν. Οι στολές είναι φτιαγμένες κυρίως από τους ίδιους τους γονείς, στο χέρι, με απλά και εύκολα υλικά. Η λογική που ακολουθείται, είναι πως δεν πρέπει η κατασκευή ή η προμήθεια στολών και φορεσιών να λειτουργήσει ανταγωνιστικά μεταξύ των σχολείων και των μαθητών, αντίθετα, μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες προβάλλοντας το πνεύμα συνεργασίας και αδελφικότητας.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker