Λουτρά Ελευθερών Την 1η Αυγούστου ξεκινάει η λειτουργία τους

25 Ιουλίου, 2011

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις προσλήψεις στα Λουτρά Ελευθερών. Οι προσλήψεις αφορούσαν δίμηνη απασχόληση και θα προσληφθούν συνολικά 16 άτομα. Συγκεκριμένα οι ειδικότητες είναι οι εξής: 5 λουτρονόμοι, 4 άτομα για την καθαριότητα, 3 νοσηλευτές/τριες, 1 άτομο στην υποδοχή, 1 άτομο για το ταμείο και θέματα οικονομικής φύσης και 2 γιατρούς.
Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του λουτρών θα γίνει την 1η Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας ( τώρα της Αντιπεριφέρειας Καβάλας) και Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Γερομάρκο, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στον χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει αξιοπρεπώς η μονάδα.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η διαχείριση των λουτρών από το 1998 έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΝΑΚ, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και θα σταματήσει η λειτουργία της μονάδας. Τότε η ΑΕΝΑΚ, θα μετεξελιχθεί στην Αναπτυξιακή Επιχείρησης της Περιφέρειας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει η επιλογή του προσωπικού και την Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπαλλήλων, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν στα λουτρά των Ελευθερών την Πέμπτη, 28 Ιουλίου.

Ο Γιώργος Γερομάρκος έχοντας πλήρη συναίσθηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης τόνισε ότι η λειτουργία των λουτρών δεν κρύβει κάποια έκπληξη. «Δεν έχει γίνει κάτι διαφορετικό φέτος. Απλά ξεκινάμε όπως κάθε χρόνο την λειτουργία του, ώστε οι πολίτες που κάθε χρόνο τα επισκέπτονται να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις – βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν υποστήριξε ότι οι περιορισμοί που ισχύουν στη σύμβαση παραχώρησης είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο. «Σε πρώτη φάση χρειάζεται μία αλλαγή των όρων παραχώρησης. Ωστόσο επικρατεί μία αβεβαιότητα, καθώς ο ΕΟΤ, στον οποίο ανήκουν τα λουτρά των Ελευθερών ίσως τα έχει εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα αξιοποίησης. Όταν διευκρινιστούν όλα αυτά, τότε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου μπορούμε απρόσκοπτα να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών», τόνισε ο Γιώργος Γερομάρκος.

Πηγή:www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker