ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ξεκινάει Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ο κήπος με τις 11 γάτες»

27 Ιανουαρίου, 2012

Το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Καβάλας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ο κήπος με τις 11 γάτες». Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πρόληψη συμμετοχής των παιδιών σε βλαπτικές για την υγεία τους συμπεριφορές και θα ολοκληρωθεί σε 14 συναντήσεις. Τα θέματα θα προσεγγίσουν οι μαθητές με τη βιωματική μέθοδο και μέσα από τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, τα παιχνίδι ρόλων και την ανάγνωση παραμυθιών.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν ομάδες για γονείς μαθητών που φοιτούν στο 5ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης και στο 24ο Δ.Σ. Καβάλας με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια». Μέσα από τις συναντήσεις των ομάδων οι γονείς καλούνται να προσεγγίσουν θέματα όπως οι ανάγκες των παιδιών και των γονέων, οι συγκρούσεις, η έκφραση και η διαχείριση των συναισθημάτων, η αυτοεκτίμηση κ.α.

Πηγή: www.k-tipos.gr
eXTReMe Tracker