«Καστροφεγγίσματα 2012» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο»

27 Αυγούστου, 2012

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και φωτογραφία, θα φιλοξενηθούν στην Παλιά Μουσική και θα είναι αφιερωμένες στην αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «Καστροφεγγίματα 2012» υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου, προετοιμάζονται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο», τα οποία φιλοδοξούν να προσφέρουν στο κοινό ένα τριήμερο που θα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και φωτογραφία, με την παρακολούθηση του συνόλου των δρωμένων να είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Το Κάστρο» Φώτη Λαζαρίδη, τα φετινά «Καστροφεγγίματα» θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην Παλιά Μουσική με κοινή ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ.

Έτσι την Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα προβληθεί η ρομαντική κομεντί του Χρήστου Γεωργίου, με τίτλο «Το μικρό έγκλημα», παραγωγής 2009. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Λεωνίδας είναι ένας νεαρός αστυνομικός που παίρνει μετάθεση σε ένα απομονωμένο και ήσυχο κυκλαδίτικο νησί (εσείς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ησυχία της Θηρασιάς επί οθόνης). Εκπληρώνει με ζήλο τα απολύτως υποτυπώδη καθήκοντά του που περιλαμβάνουν κυρίως την προστασία της δημοσίας αιδούς από επίδοξους γυμνιστές. Όταν ανακαλύπτει το πτώμα του γέρου Ζαχαρία η επαγγελματική του και προσωπική του ζωή γίνεται άνω κάτω καθώς η εμμονή του με το να λύσει το μυστήριο του θανάτου του γέρου τον φέρνει κοντά στην Αγγελική. Η Αγγελική είναι το διάσημο τέκνο του νησιού, πετυχημένη τηλεπαρουσιάστρια πρωινάδικου, γεγονός που κατά περίεργο τρόπο αποβαίνει θανατηφόρο τουλάχιστον για έναν εκ των εμπλεκομένων στην ιστορία…

Την επομένη, διάφορα μέλη του συλλόγου θα παρουσιάσουν υπό την καθοδήγηση της Λίλας Μπρουκάκη, την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Το Προξενειό», ενώ την Κυριακή στην Παλιά Μουσική θα εμφανιστεί το ρεμπέτικο σχήμα «Ηλεκτρική Κομπανία» μια οκταμελής μουσική παρέα από την Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια του τριημέρου, έργα μελών του θα παρουσιάσει στην Παλιά Μουσική ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης, υπενθύμισε πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, στο πλαίσιο μιας κίνησης καλής θέλησης από πλευράς των διοργανωτών σε εποχές πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας και πρόσθεσε πως η Παλιά Μουσική θα φιλοξενήσει εκδήλωση και την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Θάσιο λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικό.

                                                           Από: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ

Πηγή: εφημερίδα «Η Εβδόμη» Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012.

eXTReMe Tracker