Καλός καιρός, πολύς κόσμος στην 11η Αλφαβητοπαρέλαση

29 Φεβρουαρίου, 2016

Με πολύ καλό καιρό και πολύ κόσμο, όχι τόσο στην πλατεία όσο κατά μήκος της οδού Ομονοίας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, 2η φορά ημέρα Κυριακή, η 11η Αλφαβοτοπαρέλαση Καβάλας. Φέτος ήταν αφιερωμένη στα επιτραπέζια παιχνίδια. Ο καλός καιρός ήταν ο πρώτος σύμμαχος της εκδήλωσης. Η εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων επίσης. Η αλλαγή της ημέρας – πλέον η Αλφαβητοπαρέλαση γίνεται Κυριακή – λειτουργεί κάθε φορά υπέρ της διοργάνωσης.

Τρεις παρουσιαστές περίμεναν τους μαθητές στο τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία όπου τους επιδίδονταν έπαινος. Πρώτο παρέλαση το γκρουπ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεντακοσίων Αγίας Βαρβάρας, καθώς φέτος μπορεί να μην υπήρχε στην Αλφαβητοπαρέλαση φιλαρμονική του Δήμου, συμμετείχαν όμως δύο σύλλογοι με στόχο του χρόνου να είναι ακόμη περισσότεροι.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν το Δήμο Καβάλας, το ΕΚΑΒ, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Εταιρία Αρτ Ατακ. Οι παρουσιαστές θυμήθηκαν πως το 2006 ξεκίνησε η Αλφαβητοπαρέλαση, αφιερωμένη στα γράμματα της Αλφαβήτας.

Φέτος και οι στολές ήταν πιο όμορφες, υπήρχαν και κατασκευές σαν άρματα που εμπλούτισαν το θέαμα, ενώ στο τέλος ο χορός περιελάμβανε και μουσική ελληνική λαϊκή. Πάντα συνδεδεμένη με το επιτραπέζιο παιχνίδι κάθε δημοτικό σχολείο πρόβαλε. Όπως είπανε οι παρουσιαστές της εκδήλωσης το φετινό γεγονός – στη χθεσινή Αλφαβητοπαρέλαση – έλαβαν μέρος 2.500 άνθρωποι, με ερωτηματικό αν οι περισσότεροι ήταν παιδιά ή μεγάλοι σε ηλικία, οι γονείς των παιδιών, γιατί αυτοί έδειξαν μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ακόμη κι αν δεν ήταν οι περισσότεροι, έδειξαν μεγαλύτερο ενθουσιασμό από τα παιδιά τους – τους μαθητές των δημοτικών σχολείων – και ξεχώρισαν. Αυτή είναι η ομορφιά της Αλφαβητοπαρέλασης, γιατί στη διάρκειά της και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά.

Η δήμαρχος κι άλλοι συνεργάτες της περίμεναν τα γκρουπ της παρέλασης στην κεντρική πλατεία, βοηθώντας στην απονομή των επαίνων.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker