Καλλιτεχνικό γεγονός η έναρξη εγγραφών στο Θεατρικό καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Θεάτρου Ανάβασις

14 Σεπτεμβρίου, 2011

Με επιτυχία ξεκίνησε, το περασμένο Σάββατο στις 11-12 ώρα, η πρώτη μέρα εγγραφών στο Θεατρικό καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Θεάτρου Ανάβασις, αφού ικανοποιητικός ήταν ο αριθμός των εγγραφών, και μια μικρή έκπληξη περίμενε τους ενδιαφερόμενους για εγγραφές και πληροφορίες αλλά και τους περαστικούς από τη Λεωνάτου 8, όπου στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Θεάτρου Ανάβασις.
Η Μαρία Καραβία και η συνεργάτης της στο μάθημα της ζωγραφικής Νένα Ποταμίδου, αλλά και άλλα μέλη της Θεάτρου Ανάβασις, ανάμεσα σε κούτες και άλλα για την προετοιμασία του χώρου, υποδέχτηκαν τους ενδιαφερόμενους , τους προσέφεραν αναψυκτικά και καφέδες, τους πληροφόρησαν για τη λειτουργία του Θεατρικού καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, τα μαθήματα του οποίου αρχίζουν την 1η Οκτωβρίου, αλλά και τους προσέφεραν ένα μικρό καλλιτεχνικό γεγονός. Ένα δείγμα του πως θα λειτουργήσει αυτός ο χώρος, εκτός από το Θεατρικό Εργαστήρι, θα φιλοξενεί και άλλα καλλιτεχνικά πολιτιστικά γεγονότα.
Η Μυρτώ Κουστιάνη, από την Κατερίνη, σπουδάστρια στα Τ.Ε.Ι. Καβάλας, έπαιξε και τραγούδησε με την υπέροχη φωνή (το όνομά της το κρατάμε γιατί σίγουρα θα το ακούμε τακτικά), δύο ελληνικά και δύο στην αγγλική γλώσσα δικά της τραγούδια.
Ήταν μια πραγματική έκπληξη η διοργάνωση από την Μαρία Καραβία, η οποία είχε την ιδέα αυτού του μικρού μουσικού γεγονότος. Όλοι, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα τραγούδια, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, τα οποία κυριολεκτικά ενθουσιάστηκαν και αγωνιούν να αρχίσουν τα μαθήματα.
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα και των άλλων δασκάλων, αφού σχηματισθεί μια εικόνα του αριθμού των Τμημάτων.
Οι ώρες και οι μέρες των Τμημάτων, θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με τις συμμετοχές των ενδιαφερομένων. Τα μαθήματα για όλα τα Τμήματα, θα είναι 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες, εκτός από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, που θα είναι 1 φορά την εβδομάδα, 3 ώρες. Επαγγελματίες, άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης, θα διδάσκουν σε ξεχωριστά τμήματα, για:
Παιδιά: θεατρικό και μουσικό παιχνίδι , αυτοσχεδιασμό, χορό-κινησιολογία, μουσική-τραγούδι, ζωγραφική-κατασκευές.
Εφήβους: υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό κλασσικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, φωνητική- τραγούδι, κινησιολογία, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, ιστορία θεάτρου.
Ενηλίκους και ερασιτέχνες ηθοποιούς: υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό κλασσικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, φωνητική-τραγούδι, κινησιολογία, ιστορία θεάτρου.
Συνταξιούχους: υποκριτική με ιδιαίτερη έμφαση στο νεοελληνικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, φωνητική-τραγούδι, κινησιολογία, ιστορία θεάτρου.

Πληροφορίες :Δευτέρα – Παρασκευή : 11:00 -13:00 και 18:00 -20:00
και Σάββατο : 11:00 -13:00.

Τηλ. 6976879029. Email: kavala@theatrou-anavassis.com


Πηγή:www.k-tipos.gr
eXTReMe Tracker