Και τρίτο αμφίπλωρο πλοίο από τον Ιούλιο στη γραμμή Θάσου-Κεραμωτής

25 Ιουνίου, 2012

Η φημολογούμενη είσοδος ανταγωνιστριών εταιρειών στις τοπικές πορθμειακές γραμμές, Πρίνου-Καβάλας και Θάσου-Κεραμωτής, έχει αναγκάσει τις δύο υπάρχουσες να βρίσκονται σε εγρήγορση. Χθες επρόκειτο να εξεταστεί, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η δυνατότητα της μιας εκ των δύο νέων εταιρειών, να δρομολογήσει πλοίο στις τοπικές πορθμειακές. Η άλλη, σύμφωνα με πληροφορία του «Κ.Τ.», απέσυρε το ενδιαφέρον της. Όσον αφορά αυτή που συνεχίζει να ενδιαφέρεται, λέγεται πως προβληματίζεται, αφού το πλοίο που θα δρομολογήσει πρέπει να εναρμονιστεί με τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Και το κόστος της εναρμόνισης είναι υψηλό. Αν, τελικά, η εταιρεία πάρει το «πράσινο φως» από το Σ.Α.Σ. και εν συνεχεία από το Υπουργείο Ναυτιλίας, θα πρέπει να δρομολογήσει πλοίο και στις δύο γραμμές. Η εταιρεία σχεδιάζει να εμπλακεί στην τοπική θαλάσσια συγκοινωνία μόνο για έξι μήνες, δηλαδή την περίοδο αιχμής της κίνησης, κάτι που έχει δημιουργήσει ενόχληση στις διοικήσεις της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Θάσου (Α.Ν.Ε.Θ.) και της «Κοινοπραξίας Μητσόπουλου».

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Α.Ν.Ε.Θ.

Όσον αφορά την Α.Ν.Ε.Θ., πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, η διαδικασία της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο έφτασε, πλέον, γύρω στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ. Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ήταν δύο εκατομμύρια επτακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες και επτακόσια πενήντα επτά (2.735.757) ευρώ, ενώ εκδόθηκαν εννιακόσιες έντεκα χιλιάδες εννιακόσιες δέκα εννέα (911.919) νέες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ η κάθε μία. Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 11.854.947 ευρώ, διαιρούμενο σε 3.951.649 μετοχές. Δικαίωμα προτίμησης σε ολόκληρο το νέο κεφάλαιο, είχαν όσοι ήταν μέτοχοι της εταιρείας κατά την ημέρα της σύγκλησης της πρώτης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, στις 8 Απριλίου 2012, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στο υφιστάμενο εταιρικό κεφάλαιο. Δηλαδή, για κάθε δέκα μετοχές που κατείχε κάθε μέτοχος, είχε δικαίωμα ανάληψης τριών νέων μετοχών, με ταυτόχρονη καταβολή της αξίας των νέων μετοχών.

Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου

Αύριο, επίσης, θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση, για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Υποβολή προς έγκριση των ετήσιων εταιρικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2011, μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή.
2) Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη, προς αποζημίωση για τις εταιρικές οικονομικές καταστάσεις, τη διαχείριση της εταιρείας και τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
3) Απαλλαγή του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή από κάθε ευθύνη, προς αποζημίωση για τις εταιρικές οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
4) Έγκριση αμοιβής του ορκωτού ελεγκτή για τον έλεγχο των εταιρικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2011. 5) Εκλογή ενός τακτικού ορκωτού ελεγκτή-λογιστή και ενός αναπληρωματικού, για τον έλεγχο των εταιρικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2012.
6) Περί διανομής μερίσματος κερδών στους μετόχους.
7) Έγκριση αμοιβής σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία παρείχαν εξηρτημένες, ή μη, υπηρεσίες στην εταιρία.
8) Τροποποίηση των άρθρων 10 και 12 του καταστατικού της εταιρείας.
9) Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
10) Σύναψη συμβάσεων παροχής εξηρτημένων, ή μη, υπηρεσιών μετά μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθορισμός ύψους αμοιβής και προέγκριση καταβολής.
11) Έγκριση μισθώσεως καταστήματος που χρησιμοποιεί η εταιρία ως έδρα των διοικητικών υπηρεσιών της.
12) Διάφορες ανακοινώσεις.
Οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση, πρέπει, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο, ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ή σε οποιαδήποτε στην Ελλάδα τραπεζική εταιρεία και να υποβάλλουν τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσωπεύσεως, στην εταιρεία πέντε, τουλάχιστον, πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία που ορίστηκε για τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης. Η γενική συνέλευση θα αρχίσει στις 10:00π.μ. και θα διεξαχθεί στο σαλόνι του Ο/Γ-Ε/Γ πλοίου «ΘΑΣΟΣ VI», το οποίο θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Θάσου.

Έρχεται και τρίτο αμφίπλωρο πλοίο τον Ιούλιο

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θάσου το καινούργιο αμφίπλωρο πλοίο της Α.Ν.Ε.Θ., το οποίο θα δρομολογηθεί στην πορθμειακή γραμμή Θάσου-Κεραμωτής. Έτσι, η Α.Ν.Ε.Θ. θα έχει δύο αμφίπλωρα πλοία, ενώ η «Κοινοπραξία Μητσόπουλου» ακόμα ένα.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker