Καβάλα:«H NOVACERT και η ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ προωθούν το ελληνικό σπαράγγι»

30 Νοεμβρίου, 2009

Υπογράφηκε την 20 Οκτωβρίου η σύμβαση μεταξύ της Ένωσης Νομικών Προσώπων που απαρτίζουν οι φορείς Ε.Α.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΓΙΑΣΜΑ Α.Ε., Ο.Π. ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑ Α.Ε., Α.Σ. «ΝΕΣΤΟΣ», Α.Σ. ΣΠΑΡ/ΓΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ “NESPAR” Α.Σ. ΣΠΑΡ/ΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και του Ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση του έργου «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης Σπαραγγιού στην Εσωτερική Αγορά (Ελλάδα, Γερμάνια, Ιταλία)» στα πλαίσια των Κανονισμών (ΕΚ) 03/2008 του Συμβουλίου και τον. Κανονισμό (ΕΚ) 501/2008 της Επιτροπής.
Το υλοποιούμενο έργο αφορά την προώθηση του Ευρωπαϊκού Σπαραγγιού, έχει τριετήδιάρκεια και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των  2.725.000,00 €
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δέσμη ενεργειών και δράσεων προώθησης και προβολής του σπαραγγιού στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Γερμανία με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης σε όλες τις χώρες στόχους.
Οι ενέργειες του προγράμματος αφορούν στους:

  • τελικούς δυνάμενους καταναλωτές των προϊόντων
  • διανομείς των προϊόντων με στόχο την έμμεση προώθηση των προϊόντων
  • διαμορφωτές κοινής γνώμης με στόχο την έμμεση παραίνεση του καταναλωτικού κοινού περί προτιμήσεως των συγκεκριμένων προϊόντων

με στόχο την διεύρυνση του όγκου των εξαγωγών του σπαραγγιού, στις χώρες στόχους Γερμανία και Ιταλία, καθώς και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς του προϊόντος στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στις χώρες στόχους του προγράμματος η Γερμανία είναι η πλέον δυναμική αγορά για το ελληνικό σπαράγγι, η Ιταλία μια αγορά με υψηλή αγοραστική δύναμη που αποτελεί στόχο για το Ελληνικό σπαράγγι, ενώ η Ελληνική αγορά ίσως αποτελεί και την πλέον σημαντική πρόκληση του προγράμματος με στόχο την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων  και την αύξηση της κατανάλωσης του σπαραγγιού.
Ως εκτελεστικός οργανισμός για την υλοποίηση του προγράμματος προώθησης έχουν επιλεγεί οι εταιρείες NOVACERT και ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΝΙΚΗ. Η μεγάλη εμπειρία, η υπευθυνότητα και η συνέπεια της NOVACERΤ και της ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ εγγυώνται την πληρέστερη και αρτιότερη οργάνωση των δράσεων και αποτελεί εχέγγυα για την επιτυχία και του προγράμματος.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker