Η Φλόγα των Special Olympics σε Θάσο, Καβάλα και Θράκη – Μέσα στην εβδομάδα έρχονται οι αποστολές

20 Ιουνίου, 2011

Την Ολυμπιακή Φλόγα των Διεθνών Αγώνων Special Olympics υποδέχθηκε το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής λαμπαδηδρομίας για τους σπουδαίους αγώνες που θα φιλοξενήσει η Αθήνα στα τέλη του μήνα.
Έλληνες και ξένοι λαμπαδηδρόμοι (επίλεκτοι αθλητές των Special Olympics και εκατοντάδες εθελοντές) διέτρεξαν τους νομούς της περιοχής μας μεταφέροντας τη Φλόγα και το μήνυμα των Αγώνων, που φέρνουν στην ελληνική πρωτεύουσα χιλιάδες αθλητές με νοητική υστέρηση, προπονητές και συνοδούς τους απ’ όλο τον κόσμο.
Στη Θάσο (φωτό), στην Καβάλα, στη Δράμα και στις πόλεις της Θράκης οι Αρχές και ο κόσμος υποδέχθηκαν τους λαμπαδηδρόμους με ενθουσιασμό και συγκίνηση, καταχειροκροτώντας τους, ενώ παντού διοργανώθηκαν επίσημες τελετές υποδοχής και αφής της Φλόγας, καθώς και εκδηλώσεις με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.
Μέσα στην εβδομάδα, στην Καβάλα και στη Θάσο (που μετέχουν στο Πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» των Αγώνων) αναμένεται η άφιξη εκατοντάδων αθλητών των Special Olympics και των συνοδών τους, που θα φιλοξενηθούν, θα προπονηθούν και θα ξεναγηθούν στην περιοχή μας επί πενθήμερο –λίγο πριν ξεκινήσουν τους αγώνες τους στην Αθήνα.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker