Ζαρκαδιά: «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα το ερχόμενο Σάββατο

21 Ιουλίου, 2010

Συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία που είχε το ανέβασμα της τελευταίας θεατρικής παράστασης, η θεατρική ομάδα του Γιώργου Τσομπανόπουλου σε μια συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων Ερατεινού και Χρυσοχωρίου, παρουσιάζει ξανά το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Θα δοθεί μία παράσταση, το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο θεατράκι της Ζαρκαδιάς.
Το έργο παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα για πρώτη φορά στις 6 και 7 Μαρτίου, στο δημοτικό θέατρο της Χρυσούπολης και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από το κοινό. Η συμμετοχή του κόσμου είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εξίσου θερμή ήταν η αποδοχή του κοινού στις κοντινές πόλεις όπου περιόδευσε την άνοιξη. Καθώς ήταν πολλοί αυτοί που δεν κατάφεραν να το παρακολουθήσουν, στις προηγούμενες παραστάσεις, αποφασίστηκε να δοθεί ακόμη μία το προσεχές Σάββατο.
Το έργο έχει σκηνοθετηθεί από το Γιώργο Τσομπανόπουλο, ο οποίος συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον πολιτιστικό σύλλογο Ερατεινού. Στο έργο συμμετέχουν και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοχωρίου. «Όσοι θέλετε να ζήσετε μια καθ΄όλα άρτια από κοστούμια, σκηνικά, μουσική, σκηνοθεσία και ερμηνείες θεατρική δουλειά, μη το χάσετε. Πραγματικά, φεύγοντας, κάτι θα πάρετε μαζί σας» αναφέρει σε σημείωμά του ο κ. Τσομπανόπουλος.
«Ματωμένος Γάμος», ή «Ματωμένα Στέφανα» όπως είναι επίσης γνωστό στα ελληνικά, είναι ο τίτλος ενός εκ των γνωστότερων θεατρικών έργων του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο Λόρκα εμπνεύστηκε από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα έγκλημα στην ανδαλουσιανή πόλη Níjar. Ο «Ματωμένος Γάμος» είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της “ισπανικής υπαίθρου” του συγγραφέα. Τα άλλα δυο είναι η “Γέρμα” και “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”. Και τα τρία έργα υπογραμμίζουν την πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker