Επαναλειτουργεί στο τέλος του μηνός το Κλειστό Κολυμβητήριο

7 Οκτωβρίου, 2011

Επαναλειτουργεί στο τέλος του μηνός το Κλειστό Κολυμβητήριο
Αλλάζουν τα δεδομένα για την επαναλειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας, στην περιοχή του Περιγιαλίου, αφού είναι αδύνατο αυτό να ξαναλειτουργήσει-όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί-την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτώβρη.
Πλέον, το Κλειστό Κολυμβητήριο θα επαναλειτουργήσει το τελευταίο 10ήμερο του τρέχοντος μηνός. Στο κτίριο συνεχίζονται οι ρυθμίσεις-επιδιορθώσεις με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Οι εργασίες αυτές, οι περισσότερες γίνονται άμεσα και επιτίπου-ολοκληρώνονται, ενώ υπάρχουν και κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν όσο λειτουργεί η πισίνα του κολυμβητηρίου ή γενικότερα όσο είναι σε λειτουργία ο χώρος.
Η πισίνα του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας προς το παρόν παραμένει άδεια. Αναμένεται να αρχίσει να γεμίσει τις ερχόμενη εβδομάδα, ενώ για να γεμίσει πρέπει να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες.
Η Δημωφέλεια, υπό την ευθύνη της οποίας θα λειτουργήσει και πάλι το Κλειστό Κολυμβητήριο, περιμένει επίσης την ειδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να το αγοράσει φθηνότερο σε σχέση με την σημερινή τιμή του πετρελαίου. Έχει επίσης αποφασιστεί το Κλειστό Κολυμβητήριο να αποκτήσει μία ειδική μεμβράνη που τα βράδια θα σκεπάζει το νερό της μεγάλης πισίνας. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρείται η θερμότητα του νερού αλλά και θα περιορίζεται η υγρασία του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Η μεμβράνη αυτή, έχει υψηλό κόστος, περίπου 50.000 ευρώ.
Μέχρι και χθες στο Δήμο Καβάλας δεν είχαν οριστικοποιήσει το τι θα κάνουν μέχρι την επαναλειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου και κυρίως το πότε αυτό θα επαναλειτουργήσει. Είναι βέβαιο πάντως ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα και πιο πιθανή ημέρα επαναλειτουργίας του θεωρείται η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, τις ανάγκες του κοινού και των αθλητικών συλλόγων θα εξυπηρετεί το Ανοιχτό Κολυμβητήριο, στο κέντρο της Καβάλας.-
Προς αντικατάσταση μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται τις τελευταίες 15 ημέρες το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας του ΙΚΑ Καβάλας. Πρόκειται για ένα γερασμένο και ταλαιπωρημένο μηχάνημα, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως ηλικιωμένους. Το μηχάνημα αυτό φαίνεται ότι έφτασε στα όρια του.
Έτσι, για την αποκατάσταση της ζημιάς, για να αγοραστεί μία από τις λυχνίες που κάηκαν απαιτούνται σχεδόν ίδια χρήματα όσα για την αγορά ενός νέου μηχανήματος.
Η Τεχνική Υπηρεσία του ΙΚΑ Καβάλας έκρινε ότι πρέπει να αγοραστεί ένα καινούργιο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας. Το αίτημα αυτό προωθήθηκε στην Αθήνα, από όπου αναμένεται απάντηση και κυρίως έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης.
Στο μεταξύ, το ΙΚΑ Καβάλας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα επείγοντα περιστατικά προωθώντας τους ασθενείς είτε σε ιδιωτικά ιατρεία είτε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Όλοι οι υπόλοιποι που πρόκειται να κάνουν τακτικές εξετάσεις πρέπει να περιμένουν την επιδιόρθωση του μηχανήματος ή την αγορά ενός καινούργιου.
Ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Καβάλας, Ηλίας Καζόπολος, είπε χθες στην εφημερίδα μας ότι η καθυστέρηση που δημιουργείται στις τακτικές εξετάσεις είναι μικρή και ότι δεν δημιουργείται ουσιαστικό πρόβλημα, αφού αισιοδοξεί ότι σύντομα θα λειτουργήσει ένα νέο μηχάνημα στο ΙΚΑ Καβάλας. Σύμφωνα με τον κ. Καζόπουλο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμη και με τα έκτακτα περιστατικά τα οποία εξυπηρετούνται μέσα στην πόλη της Καβάλας.

 

www.proininews.gr
eXTReMe Tracker