Επέστρεψε από την Ουγγαρία η αποστολή του ΤΕΙ Καβάλας

24 Μαρτίου, 2010

Επέστρεψε από την Ουγγαρία η αποστολή του ΤΕΙ Καβάλας (Τμήμα Λογιστικής, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) στο δίκτυο ETAP με δύο πρώτα βραβεία α) καλύτερης απόδοσης και β)καλύτερης παρουσίασης. Το δίκτυο ETAP είναι μια ευρωπαϊκή διαπανεπιστημιακή οργάνωση για λογιστές και διοργανώνει, μεταξύ άλλων, μια φορά το χρόνο την Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα (European Accountancy Week), φέτος την 11η κατά σειρά, με θέμα: European Taxation and Accounting in Practice. Η συνάντηση των Ευρωπαίων Λογιστών (φοιτητών και Καθηγητών) πραγματοποιήθηκε φέτος στην πόλη Tatabanya της Ουγγαρίας.

Το ΤΕΙ Καβάλας είναι το μοναδικό Ανώτατο Τριτοβάθμιο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο ETAP. Φέτος συμμετείχε με δύο καθηγητές τους Αθανάσιο Μανδήλα και Μιχάλη Πιπιλιαγκόπουλο και δύο φοιτητές του Μεταπτυχιακού Τμήματος: Δήμητρα Τριανταφύλλου και Θάνο Νικολαίδη. Στις εργασίες της Λογιστικλής Εβδομάδας συμμετείχαν συνολικά 91 άτομα (φοιτητές και καθηγητές από 12 Ανώτατα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από αντίστοιχες χώρες).

Το ΤΕΙ Καβάλας επέστρεψε, όπως αναφέραμε στην αρχή, με δύο πρώτα βραβεία, α) της καλύτερης απόδοσης (Τριανταφύλλου Δήμητρα) και β) της καλύτερης παρουσίασης (Νικολαίδης Θάνος).

Οι παρουσιάσεις των εργασιών γίνονται πάντα από ομάδες φοιτητών, στις οποίες συμμετέχουν φοιτητές διαφορετικών χωρών. Η μεταξύ τους επικοινωνία πραγματοποιείται κυρίως μέσω mail και κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Λογιστικής Εβδομάδας συναντιούνται για πρώτη φορά μεταξύ τους. Εκεί έχουν ελάχιστο χρόνο, ώστε να διευθετήσουν κάποια μικροπροβλήματα στις παρουσιάσεις τους. Οι παρουσιάσεις γίνονται στα αγγλικά με ακροατές το σύνολο των συμμετεχόντων (φοιτητών και καθηγητών) και με αυστηρούς κριτές. Το δίκτυο ETAP, είναι ένα δίκτυο 15 Ανώτατων Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με στόχο τη(ν): Δημιουργία και χρήση λογιστικών μελετών περίπτωσης, Υλοποίηση της Ευρωπαϊκής (διεθνούς) διάστασης της Λογιστικής σε κάθε ίδρυμα μέλος, Δημιουργία και ανάπτυξη ενός δικτύου μεταξύ των ιδρυμάτων μελών.

Οι κύριες δραστηριότητες του δικτύου ETAP περιλαμβάνουν:

Μία ετήσια συνάντηση εργασιών για τους καθηγητές. Μια ετήσια τηλεδιάσκεψη μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. Μια ετήσια Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα (European Accountancy Week) με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker