ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

27 Οκτωβρίου, 2010

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και ειδικότερα για έναν έως 80 εργαζομένους, κατ’ ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχουν όμοια χαρακτηριστικά με τους επιχορηγούμενους. Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης, καθώς και στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει υπέρ φορέων και κλάδων κοινωνικής ασφάλισης, επιπλέον των εισφορών για επιδόματα αδείας και δώρα.
Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών, με βάση τις μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/επιχορηγούμενων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των:
2.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία
1.800 ευρώ για εργαζομένους ηλικίας 50 ετών και άνω
1.300 ευρώ για τους κοινούς εργαζομένους
Δικαιούχοι της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ είναι επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι προβληματικές από την 1η Αυγούστου 2008 και μετά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι η μη απόλυση ή μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ΄όλη τη διάρκειά του. Σε περίπτωση μείωσης του προσωπικού οφείλει να έχει αντικαταστήσει το μισθωτό έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι πρέπει:
Να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και να συνεχίσουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις με καθεστώς πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου για χρονικό διάστημα 18 μηνών, ή
Να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Η επιχείρηση υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και την αποστέλλει στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της.
Οι ενισχύσεις που προβλέπονται στην σχετική ΚΥΑ χορηγούνται βάσει του εγκεκριμένου καθεστώτος Ν.304/2009 στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Προσωρινό κοινοτικό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης» (2009/C83/01).
Βάσει του ως άνω καθεστώτος, μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρήσεις έως τις 31-12-2010.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας (www.eskavala.gr) όπου και θα βρείτε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.).

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker