Εκθεσιακός Χώρος: Gallery Φιλίππων «Βενετσιάνικες μάσκες, Αγιογραφία, Χειροποίητο Κόσμημα, Πυρογραφία»

22 Ιουλίου, 2011

Το πρόγραμμα του εκθεσιακού χώρου της Gallery Φιλίππων, που υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο 2011, συνεχίζεται με την παρακάτω έκθεση:
23 Ιουλίου- 1 Αυγούστου 2011
Εκθεσιακός Χώρος: Gallery Φιλίππων
«Βενετσιάνικες μάσκες, Αγιογραφία, Χειροποίητο Κόσμημα, Πυρογραφία»
Έκθεση κατασκευών και εικαστικών των Κατερίνα Μήτσαλα, Γεωργία Σαρρή, Αθηνά Παρασκελίδου και Περικλή Χονδρού.
Λίγα λόγια για τους Καλλιτέχνες:
Η Κατερίνα Μήτσαλα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ξάνθη ως λογίστρια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μαριονέτας, θεατρολογίας, πηλού (πλάι στον Αντώνη Κουτσούμπα) και μαθήματα διακοσμητικής, ζωγραφικής κεριών, αγιογραφίας και μπατίκ στο Κ.Ε.Ν.Ε. Η δουλειά της περιλαμβάνει μάσκες, κοσμήματα, κατασκευές μπατίκ. Έχει εκθέσει μάσκες, πήλινες και άλλες κατασκευές στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, στην Πινακοθήκη και στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης και στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, δουλειά της έχει εκτεθεί στην έκθεση «Filoxenia» της Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και στη Χίο.
Η Γεωργία Σαρρή γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Εργάζεται ως αστυνομικός στην πόλη της Ξάνθης. Ασχολείται πολλά χρόνια με την αγιογραφία, αλλά παραμένει αυτοδίδακτη αγιογράφος.
Η Αθηνά Παρασκελίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μυρωδάτο της Ξάνθης. Τα τελευταία χρόνια ζει στον Πετεινό Ξάνθης με την οικογένειά της. Εργάστηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για 20 χρόνια. Τα τελευταία 5 χρόνια, ασχολείται με το χειροποίητο κόσμημα. Η ενασχόληση της αυτή γίνεται με πολύ αγάπη και μεράκι. Έχει πάρει μέρος με δημιουργίες της σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών. Είναι η δεύτερη χρονιά που εκθέτει στη Gallery Φιλίππων.
Ο Περικλής Χονδρός γεννήθηκε στο Πολύσιτο Ξάνθης και κατοικεί μόνιμα στην Ξάνθη. Εργάζεται στο Πολυτεχνείο Ξάνθης και ασχολείται ερασιτεχνικά με την τέχνη της πυρογραφίας εδώ και 25 χρόνια. Διδάχτηκε την τέχνη από την κυρία Λίτσα Τσουκαλίδου. Η ασχολία του με την τέχνη αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη και το μεράκι του. Είναι η δεύτερη φορά που εκθέτει στη Gallery Φιλίππων.
Ώρες λειτουργίας: 18:00-24:00

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker