Εκθεση φωτογραφίας του Καβαλιώτη φωτορεπόρτερ Μάκη Λιόλιου στη Νυρεμβέργη

29 Σεπτεμβρίου, 2010

Στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εβδομάδας 2010, που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην αδελφή με την Καβάλα Νυρεμβέργη, έγιναν το περασμένο Σαββάτο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Καβαλιώτη φωτορεπόρτερ Μάκη Λιόλιου, με τον τίτλο «Ελιά και Λάδι». Η έκθεση που θα συνεχίσει την λειτουργία της μέχρι τις 10 του Οκτώβρη, παρουσίασε μέσα από φωτογραφίες την ιστορία της ελιάς μέσα στους αιώνες, αλλά και την επεξεργασία της άλλοτε και τώρα. Κάθε φωτογραφία συνοδευόταν από κείμενο μεταφρασμένο και στα Γερμανικά, για να μπορούν όλοι να καταλάβουν γιατί το δέντρο αυτό θεωρείται ευλογημένο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της έκθεσης ανήκει στον σύλλογο αδελφοποίησης Νυρεμβέργης και Καβάλας Α.Σ «ΦΙΛΟΣ», τα μέλη του οποίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωτήρη Ξώγνο και άξια συμπαραστάτη την σύζυγο του Άγη, (δική της ιδέα ήταν αυτή η έκθεση) μπόρεσαν να παρουσιάσουν το πολύ καλό, ομολογούμενο από όλους, αποτέλεσμα. Η όλη προσπάθεια στηρίχθηκε από το γραφείο δημοσίων σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης, το Nachbarschaftshaus Gostenhof και την Δημοφέλεια του δήμου Καβάλας, ενώ τις μεταφράσεις των κειμένων επιμελήθηκαν η Μαρία Καροφυλλίδου και η Άγη Ξώγνου.

Την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο διευθυντής του Nachbarschaftshaus Gostenhof της Νυρεμβέργης κ. Στέρνμπεργκ, ενώ τον χαιρετισμό του δημάρχου Ούλι Μάλι μετέφερε ο Έλληνας δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Αγαθαγγελίδης. Παρούσα και η δημοτική σύμβουλος Αλίκη Αλέσικ που έχει την καταγωγή της από την Θάσο. Αμέσως μετά ο κ. Ξώγνος μίλησε για την ιστορικότητα της ελιάς και του λαδιού, ενώ  καλωσόρισε τον Καβαλιώτη φωτογράφο. Τέλος τις ευχαριστίες του για την τιμητική αυτή πρόσκληση έδωσε ο κ. Λιόλιος, ενώ δόθηκε και δεξίωση.

Η διαπολιτισμική εβδομάδα 2010 της Νυρεμβέργης συνεχίζεται με μεγάλο παζάρι, εικαστικά, τραγούδι και χορό στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με την συμμετοχή όλων των αδελφοποιημένων πόλεων, αλλά και όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται σ’ αυτήν.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker