Η μνήμη του Προφήτη Ηλία Εορτάστηκε στο ομώνυμο εξωκλήσι του Ελαιοχωρίου

26 Ιουλίου, 2011

Την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο ομώνυμο εξωκλήσι του Ελαιοχωρίου, το οποίο το 2008 είχε παραδοθεί στην τοπική κοινωνία από τον κτήτορα και δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Χρήστο Πριονίδη.
Στη σεμνή τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος και ο πατέρας Αθανάσιος της ενορίας του Ελαιοχωρίου, στα χέρια του οποίου είχαν παραδοθεί τα κλειδιά του ναΐσκου. Την φετινή τελετή τίμησαν με τις παρουσίες τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Θεόδωρος Καλιοντζής, ο δημοτικός σύμβουλος Κρυστάλης Τσιτζιός, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Νέζας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερών Μιχάλης Φασούλας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Ελαιοχωρίου Χαράλαμπος Σπινθηρόπουλος.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το εξωκλήσι ανεγέρθηκε με δαπάνες αλλά και επίβλεψη του Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος θέλησε να αφιερώσει ένα εξωκλήσι στους γονείς του Γιάννη και Ανατολή Πριονίδη. Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Χρήστος Πριονίδης επιδιώκει πλέον τη σύνδεση του εξωκλησιού με το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Ο στόχος του κ. Πριονίδη επετεύχθη αφού το ξωκλήσι έχει γίνει σημείο προσευχής για τους πιστούς.

Πηγή:www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker