Δύσκολο αλλά βατό είναι το πρόγραμμα για τον Α.Ο.Κ.

14 Ιουλίου, 2010

Με καθημερινά διπλές και τριπλές προπονήσεις θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας του ΑΟΚ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρπενησίου όπου βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ιδιαίτερα βαρύ και βασική επιδίωξη του Σέρβου προπονητή της Καβάλας Ντράγκομιρ Οκούκα και των συνεργατών του είναι το να καταβληθεί όσο πιο σκληρή δουλειά γίνεται προκειμένου να έρθουν τα ποθητά αποτελέσματα με την έναρξη του πρωταθλήματος. Άλλωστε στην παρούσα χρονική περίοδο που βρισκόμαστε σήμερα αυτό είναι το βασικό μέλημα της τεχνικής ηγεσίας της καβαλιώτικης ΠΑΕ.

Από τη Δευτέρα στο Καρπενήσι
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρπενησίου βρίσκεται λοιπόν η αποστολή του ΑΟΚ από το μεσημέρι της Δευτέρας και χθες το πρόγραμμα της προετοιμασίας περιελάμβανε διπλή προπόνηση. Πιο συγκεκριμένα στις 8 το πρωί ξεκίνησε η πρωινή προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές να υποβάλλονται σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της οι παίκτες του ΑΟΚ μετέβησαν στην αίθουσα βαρών όπου υποβλήθηκαν σε ασκήσεις με βάρη. Μετά το μεσημβρινό φαγητό και αφού οι ποδοσφαιριστές ξεκουράστηκαν το επόμενο ραντεβού τους ήταν για τις 5.30 το απόγευμα και ακολούθησε απογευματινή προπόνηση η οποία ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα και η οποία περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ όσο περνάει ο καιρός τόσο οι ρυθμοί θα εντείνονται σε επίπεδο προετοιμασίας.

Θα δώσει ο ΑΟΚ
δυνατά φιλικά παιχνίδια
Πέραν των καθημερινών τριπλών προπονήσεων και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρπενησίου ο ΑΟΚ προγραμμάτισε να δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια με ομάδες οι οποίες εκείνη τη χρονική περίοδο θα προετοιμάζονται στις ίδιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πέραν των άλλων φιλικών λοιπόν το συγκρότημα του Ντράγκομιρ Οκούκα την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Καρπενήσι θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ το Σάββατο 24 του ίδιου μήνα η Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά θα «διασταυρώσει τα ξίφη» της με την ομάδα της Λάρισας. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα αναχώρησης της καβαλιώτικης αποστολής από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Καρπενησίου προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στη βάση της. Να σημειώσουμε ότι από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας η καβαλιώτικη αποστολή θα συνεχίσει να προετοιμάζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», ενώ μέχρι που να ξεκινήσει η πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ο ΑΟΚ μπροστά στο κοινό του θα δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια.

Τρεις είναι
οι απουσίες
Σε αγωνιστικό επίπεδο το ευχάριστο είναι πως μέχρι σήμερα και όσο παραμένει η αποστολή του ΑΟΚ στο Καρπενήσι δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα. Ωστόσο τρεις μέχρι τώρα είναι οι απουσίες ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονται από το περσινό ρόστερ της ομάδας και δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι. Πρόκειται για τους Ρινκόν, Σμολάρεκ, καθώς επίσης και για το Ντιέ. Ο τελευταίος πήρε άδεια από τη διοίκηση λόγω του ότι γέννησε η γυναίκα του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στο Καρπενήσι, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τόσο ο Πολωνός επιθετικός Έμπι Σμολάρεκ όσο και ο έγχρωμος επιθετικός του ΑΟΚ Ρινκόν.

Δύσκολο αλλά βατό
είναι το πρόγραμμα
Το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με τον ΑΟΚ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στον πρώτο γύρο να φιλοξενεί όλους τους μεγάλους της Αθήνας αλλά και της συμπρωτεύουσας. Ένα πρόγραμμα γενικότερα και στους δύο γύρους το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά στο στρατόπεδο της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Βορρά υπάρχει η αισιοδοξία πως μπορεί να ξεπεραστούν τα εμπόδια και η ομάδα να αποσπάσει κυρίως από την αρχή του μαραθωνίου εκείνους τους βαθμούς που θα την κάνουν να αισιοδοξεί.

Πρεμιέρα με
τον Άρη Θεσ.
Πιο συγκεκριμένα την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΑΟΚ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» θα αντιμετωπίσει τον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ τη 2η αγωνιστική θα ταξιδέψει στη θεσσαλική πόλη της Λάρισας για να αντιμετωπίσει στο Αλκαζάρ την ομώνυμη ομάδα. Η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΑΟΚ να υποδέχεται σε ένα ακόμη ντέρμπι αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό, ενώ την 4η αγωνιστική του μαραθωνίου το συγκρότημα του Ντράγκομιρ Οκούκα θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και στο Καυτατζόγλειο θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.

Την 5η αγωνιστική ο ΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο ενώ την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα ταξιδέψει στο νησί των Φαιάκων για να αντιμετωπίσει την Κέρκυρα. Καβάλα-Εργοτέλης είναι το ζευγάρι της 7ης αγωνιστικής, ενώ την 8η αγωνιστική τον ΑΟΚ περιμένει το γειτονικό ντέρμπι στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Θα ακολουθήσει την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ενώ τη 10η αγωνιστική ο ΑΟΚ ταξιδεύει στην Τρίπολη για να «διασταυρώσει τα ξίφη» του με τον τοπικό Αστέρα. Ντέρμπι περιμένει τον ΑΟΚ και την 11η αγωνιστική, εντός έδρας με την ΑΕΚ, ενώ τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΑΟΚ θα μεταβεί στο Βόλο για να αντιμετωπίσει το νεοφώτιστο Ολυμπιακό. Η 13η αγωνιστική κρύβει ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι για τον ΑΟΚ. Αυτή τη φορά θα υποδεχθεί στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ η 14η που είναι και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΑΟΚ να ταξιδεύει στην Ξάνθη και σε ένα γειτονικό ντέρμπι θα αντιμετωπίσει την τοπική Σκόντα. Ο επίλογος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για τον πρώτο γύρο βρίσκει τον ΑΟΚ εντός έδρας να υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Πέτρος Β. Πετρόπουλος

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker