Δον Καμίλο, μία «Θεατρική Απόπειρα», διαφορετική από τις άλλες

28 Ιουνίου, 2010

Μία θεατρική ομάδα από την Κωνσταντινούπολη, θα επισκεφτεί την πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 27 Ιουνίου, για να παρουσιάσει στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στις 9 μ.μ. την θεατρική παράσταση, «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατάτζη, σε σκηνοθεσία, Γιάννη Κοντακίδη. Ο «Κ.Τ.» είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον σκηνοθέτη της παράστασης χθες το βράδυ στο δημαρχείο Καβάλας και μας μίλησε για το έργο και την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας.

Η Θεατρική Απόπειρα δημιουργήθηκε στο τέλος του περασμένου χειμώνα με πρωτοβουλία του Γιάννη Κοντακίδη με μόνο κριτήριο την αποδοχή της θέσης ότι ερασιτέχνης είναι ένας «εραστής» της τέχνης. Άτομα διαφορετικών ηλικιών, επαγγελμάτων ακόμη και καταγωγής με κοινό όμως χαρακτηριστικό την αγάπη για το θέατρο, δουλέψαμε μαζί. Σχεδόν όλοι «πατούσαν το σανίδι» για πρώτη φορά, γρήγορα όμως διαπίστωσαν πόση αλήθεια κρύβει η φράση του μεγάλου Κουν πως «μόνος του ο καθένας είναι ανήμπορος».

«Όλο αυτό τον καιρό που δουλέψαμε νιώσαμε πιο έντονη την ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ μας όπως και της «σκηνής με την πλατεία». Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν άλλα κριτήρια για την ποιότητα στη ζωή μας», δήλωσε ο Γιάννης Κοντακίδης.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Δον Καμίλλο, ένας έντιμος παπάς στη δίνη των δημοτικών εκλογών, σε μια επαρχία της Ιταλίας, πιέζεται από το νυν δήμαρχο Φλουράτο, του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που διεκδικεί γι’ άλλη μια φορά το δημαρχιακό θώκο με αντίπαλο του τον αριστερών πεποιθήσεων Πεπόνε, παιδικό φίλο και παράλληλα κομματικά εχθρό του παπά. Τα κομματικά τεχνάσματα δεν διστάζουν να «χρησιμοποιήσουν» από καρδινάλιους μέχρι νεαρές κυρίες ελευθέρων ηθών. Όμως η ζωή και ο έρωτας έχουν τη δική τους λογική και δημιουργούν, τελικά, τη δική τους πραγματικότητα. Η Ασπασία, βέβαια, είπε τη μεγάλη αλήθεια, «Όταν βλέπω άνθρωπο φανατικό γυρίζουν τ’ άντερά μου…».
Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία Κοντακίδης Γιάννης
Σκηνικά/Κοστούμια Όλη η ομάδα
Διανομή με τη σειρά που εμφανίζονται
Χαρσού Χαρά: Τζούλια
Πάνου Έλενα: Κυρία
Παμποράκης Πασχάλης: Μάριο
Κοτόπουλος Γιώργος: Δον Καμίλλο
Γιωλτζόγλου Σταύρος: Νικολέτο
Χατζηαναστασίου Σπύρος: Φλουράτος
Παΐσιος Γιάννης: Πεπόνε
Βασιλακέρης Ανέστης: Καρδινάλιος
Γιγουρτσής Γιάννης: Καρδινάλιος
Δήμου Μαρία: Ασπασία
Φωνή της συνείδησης: Κοντακίδης Γιάννης
Πάνος Μεγαλομμάτης

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker