Διαχειριστική συνάντηση του έργου «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

22 Οκτωβρίου, 2012

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες διαχειριστική συνάντηση του έργου «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας ως εταίρος.

Στο έργο αυτό εκτός από τον Δήμο Καβάλας συμμετέχουν το Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Σερρών και Θέρμης από ελληνικής πλευράς και οι Δήμοι Bansko και Krumovgrad από Βουλγάρικης πλευράς.

Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης στους μετακινούμενους από και προς περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που συμμετέχουν στο έργο, μέσω ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους μετακινούμενους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για εύρεση της βέλτιστης διαδρομής, πληροφορίες για ασφαλή μετακίνηση, τα σημεία ενδιαφέροντος, και άλλες.

Βασικότεροι στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη της προσβασιμότητας και η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο, η διασφάλιση ασφαλέστερων και πιο άνετων ταξιδιών και τέλος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των περιοχών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συντονισμός των εργασιών που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τους εταίρους και έλαβε χώρα ένας γόνιμος διάλογος με σκοπό την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για την κάθε πόλη.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών που για τον Δήμο Καβάλας περιλαμβάνει την εκκίνηση της έρευνας για την αποτύπωση του τρόπου με τον οποίο επιθυμούν να επισκέπτονται οι διερχόμενοι τουρίστες την πόλης μας. Η έρευνα θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη του Δήμου Καβάλας.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μέτρησης που διενήργησε το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών της Θεσσαλονίκης με την εγκατάσταση μονάδας μέτρησης αέριων ρύπων που τοποθετήθηκε στην οροφή του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε για ένα τετραήμερο (Πέμπτη με Κυριακή) στα μέσα Ιουλίου, δηλαδή τις ημέρες που παρουσιάζεται αυξημένη τουριστική κίνηση. Τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών μετρήσεων έδειξαν ότι ο μέσος όρος των ρύπων είναι πολύ χαμηλότερος από τα όρια που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ανάλογη μέτρηση θα πραγματοποιηθεί και μέσα στο χειμώνα.

Πηγήwww.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker