Δημ. Συμβούλιο Καβάλας: Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

30 Δεκεμβρίου, 2009

Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Καβάλας ήταν ένα εκ των έκτακτων θεμάτων που συζητήθηκαν για μιάμιση ώρα στην πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ Σιμιτσής τόνισε  πως ντρέπεται για την συμπεριφορά της κρατικής διοίκησης που βάζει στους Δήμους το μαχαίρι στον λαιμό και τους ωθεί στις έκτακτες αποφάσεις που δεν γίνονται με την απαραίτητη επεξεργασία.
Παραμονή Χριστουγέννων η προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού έφερε στο γραφείο του Δημάρχου την πρόσφατη εγκύκλιο για τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού και προσωπικού με συμβάσεις έργου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο η σχετική αίτηση απο τους φορείς του δημοσίου και τον ΟΤΑ θα πρέπει να κατατεθεί στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς θα γίνει στις 11 του μηνός θα είμαστε εκπρόθεσμοι. Δεν μπορώ να διακινδυνεύσω την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και να φανώ εκπρόθεσμος. Ίσως δοθεί παράταση, αλλά δεν είναι βέβαιο.
Οι θέσεις που ζητάμε είναι κρίσιμες και απαραίτητες για την ετήσια λειτουργία του Δήμου Καβάλας, ο κ Σιμιτσής θέλησε να εξεταστεί το θέμα ως έκτακτο.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι γιατρός εργασίας, δύο δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου για το Φεστιβάλ, ποτιστικές και λοιπές δραστηριότητες. Η Καβάλα τους χρειάζεται όπως και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Όσον αφορά την Τεχνική υπηρεσία ζητάμε αρχιτέκτονα – μηχανικό και δύο πολιτικούς μηχανικούς, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για να καλύψει τα κενά για τις δύο τεχνικές ειδικότητες είμαστε καλυμμένοι απο άποψη προϋπολογισμού και χρειαζόμαστε νέο προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία και πρασίνου- καθαριότητας.
Οι δύο αυτές υπηρεσίες χρειάζονται άτομα γιατί υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις.
Θα χρειαστούμε οδηγούς, εργάτες καθαριότητας και μηχανικούς που θα καλύψουν τις ανάγκες του επεκτεινόμενου Δήμου Καβάλας, περίπου 20 άτομα, ενώ οι ανάγκες είναι περίπου 30 άτομα και πρόκειται για μόνιμη εργασία.
Επίσης θα χρειαστούμε και δύο οικονομολόγους που θα ασχοληθούν με την κατάρτιση προγραμμάτων και σύνταξη τεχνικών δελτίων, που θα πληρώνονται απο προγράμματα για τα στρατόπεδα, το πρόγραμμα για την κίνηση στην πόλη και το πρόγραμμα για την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης. Και τα τρία αυτά προγράμματα μας δίνουν χρήματα για εξωτερικούς συνεργάτες που θα πρέπει να έχουν νόμιμη σχέση με τον Δήμο Καβάλας.
Πρόκειται για τέσσερις ομαδοποιημένες αιτήσεις. Μια  της τεχνικής υπηρεσίας για αρχιτέκτονα και δύο πολιτικούς μηχανικούς, μια της υπηρεσίας προγραμμάτων για αρχιτέκτονα και δύο οικονομολόγους, μια της διεύθυνσης προσωπικού για τεχνικό ασφαλείας και δύο δημοσιογράφους και γιατρό εργασίας.
Αρνητικοί ήταν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη πρόσληψη δύο δημοσιογράφων, αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών και οικονομολόγων, τους οποίους θεωρούν  περιττή σπατάλη χρημάτων για τον Δήμο. Αντίθετα όλοι ήταν σύμφωνοι στη πρόσληψη ναυαγοσωστών και γιατρού.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker