Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας Εγκρίθηκαν οι ειδικότητες για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο δήμο

29 Δεκεμβρίου, 2009

Το θέμα της κατάθεσης απ΄ όλους τους δήμους, τα νομικά πρόσωπα αυτών και τις δημοτικές επιχειρήσεις, των αιτήσεων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, απασχόλησε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Αντικείμενο αντιπαράθεσης οι ειδικότητες που προτίθεται να προσλάβει ο δήμος, καθώς επίσης και αυτό καθ’ αυτό το καθεστώς των προσλήψεων.
Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, τόνισε ότι η δημοσίευση της προκήρυξης του αιφνιδίασε, καθώς το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο τους ζητείται να καταθέσουν τις αιτήσεις είναι πάρα πολύ μικρό. Από εκεί και πέρα οι περισσότερες τοποθετήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης είχαν κριτικό χαρακτήρα και εστιάστηκαν περισσότερο στην πρόθεση της διοίκησης του δήμου να προσλάβει έναν ακόμη δημοσιογράφο. Παρ’ όλα αυτά από την κριτική του Στάθη Εριφυλλίδη, του Βασίλη Λιόγκα, του Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, του Άρη Βέρρου και του Βαγγέλη Παππά, δεν γλίτωσαν οι ειδικότητες που αφορούσαν τους αρχιτέκτονες μηχανικούς και τους οικονομολόγους.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο γραφείο τύπου του δήμου, «πληγή», ενώ αναφερόμενος στην τεχνική υπηρεσία τόνισε ότι το 1999 την παρέλαβε με 4 υπαλλήλους ΠΕ και την παρέδωσε με 22 άτομα προσωπικό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Βασίλης Λίογκας, εξέφρασε την αντίθεση του για αυτού του είδους τις προσλήψεις, κάνοντας λόγο για «εργασιακή ομηρία». Ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης ζήτησε να προσληφθούν νέα άτομα, ενώ ήταν αρνητικός στην πρόσληψη ενός ακόμα δημοσιογράφου!

Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ειδικότητες σαν ομάδες μόνο αυτή του «γιατρού εργασίας» ψηφίστηκε ομόφωνα! Οι υπόλοιπες ομάδες αφορούσαν τους δύο αρχιτέκτονες μηχανικούς και τους 4 ναυαγοσώστες, τους τεχνικούς ασφαλείας και το δημοσιογράφο και τους οικονομολόγους που θα προσληφθούν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος FATE!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης, στην οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και οι επόμενες δύο συνεδριάσεις, λογω των εργασιών που γίνονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker