ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Τα ομορφότερα και πιο γνωστά μουσικά μέρη από το «Βιολιστή στη στέγη»

26 Φεβρουαρίου, 2010

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) αποχαιρετά το Φεβρουάριο με μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση: την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 20:30, στην αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου, η τάξη Μονωδίας της καθηγήτριας ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ – με τη συνδρομή αποφοίτων και καθηγητών του Ωδείου – θα παρουσιάσουν σε συναυλιακή μορφή τα ομορφότερα και πιο γνωστά μουσικά μέρη του περίφημου μιούζικαλ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Fiddler on the Roof).
Βασισμένος στο βιβλίο του Τζόζεφ Στάιν (Joseph Stein), με την πασίγνωστη και εμβληματική μουσική του Τζέρυ Μποκ (Jerry Bock), ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ και πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, κερδίζοντας σωρεία από βραβεία και διακρίσεις. Μάλιστα, η μεταφορά του στον κινηματογράφο το 1971 με πρωταγωνιστή τον Τοπόλ άφησε εποχή.
Η πλοκή διαδραματίζεται στην τσαρική Ρωσία το 1905 και επικεντρώνεται στον γαλατά Τέβιε (πατέρα με πέντε κόρες) και τις προσπάθειές του να συντηρήσει την οικογένειά του και να κρατήσει ακέραιες τις θρησκευτικές παραδόσεις καθώς εξωγενείς επιρροές αναστατώνουν τις ζωές όλων. Πρέπει να τα βγάλει πέρα όχι μόνο με την ισχυρογνωμοσύνη των τριών μεγαλύτερων κορών του – οι οποίες ακολουθούν επιλογές συζύγου που τις απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από τα έθιμα της πίστης τους – αλλά επιπλέον και με ένα διάταγμα του Τσάρου που διώχνει τους Εβραίους από το χωριό τους.
Εκτός από τους μαθητές Μονωδίας της Σοφίας Κακουλίδου, συμμετέχουν ο Ιάσων Μπαρμπακάντζε (βιολί) και ο απόφοιτος του Δ.Ω.Κ. Νίκος Βασιλειάδης (φλάουτο). Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά των καθηγητών Δημήτρη Μπαχαρίδη (κλαρινέτο) και Παύλου Ξανθόπουλου (ακορντεόν). Τέλος, την παράσταση συνοδεύει στο πιάνο ο καθηγητής του Ωδείου Λευτέρης Μισιργής. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί!
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. Βιολί-Φλάουτο Ι. Μπαρμπακάντζε-Ν. Βασιλειάδης.
2. Πρόλογος Χ. Κωνσταντινίδου
3. Παράδοση-Tradition (Χορωδία).
4. Προξενήτρα-Matchmaker Α. Βαρβέρη-Ν. Σαρρίδου-Σ. Παναγιωτίδου
5. Πρόλογος
6. Αν ήμουν πλούσιος-If I where a rich man Γ. Γιαννακάκης
7. Καμπάνες
8. Προσευχή Σαββάτου (Sabbath Prayer) Τ. Παπαδοπούλου-Γ. Γιαννακάκης-Χορωδία
9. Στη ζωή-To Life Ν. Μιχαλούδης-Γ. Γιαννακάκης-Θ. Γιαννακάκης Γ. Γιαννόππουλος Δ. Μπαχαρίδης-Π. Ξανθόπουλος
10. Θαύμα θαυμάτων-Miracle of miracles Θ. Γιαννακάκης-Α. Βαρβέρη
11. Μακριά από το σπίτι-Far from home Β. Φιλίδη-Σ. Πουλίδου-Ι. Σιταρά-Ε. Σαρρίδου
12. Βιολί-Ι. Μπαρμπακάντζε
13. Πρόλογος-Χ. Κωνσταντινίδου
14. Ανατολή και δύση-Sunrise, sunset Χορωδία
15. Μουσική Κλαρινέτο-Δ. Μπαχαρίδης Ακορντεόν-Π. Ξανθόπουλος Πιάνο-Λ. Μισιργής

Υπενθυμίζουμε ότι οι μουσικές εκδηλώσεις του ΔΩΚ θα συνεχιστούν στις 11 Μαρτίου με το Ρεσιτάλ Πιάνου του διακεκριμένου Καβαλιώτη πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη. Η συναυλία αυτή θα γίνει στο ΟΣΚΑΡ και θα ξεκινήσει στις 21:00.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.
Γεώργιος-Ιούλιος
Παπαδόπουλος
Η Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.
Μαρία Κοζανίδου

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker