ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

14 Ιανουαρίου, 2011

“Κι έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα!”

Το απόγευμα της Κυριακής κάνει πρεμιέρα στην Καβάλα, στην παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., η παράσταση με τον τίτλο: “Το μαλαματένιο μήλο-παραμύθια στο ασανσέρ”.

Πέντε νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, επτά όμορφα λαϊκά παραμύθια και μία παράσταση που υπόσχεται να κεντρίσει τα συναισθήματα του κοινού, αποτελούν την πρόκληση για τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά και συγχρόνως, την πρόταση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων Καβάλας και Σερρών για το φετινό θεατρικό χειμώνα. Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στις Σέρρες, “Το μαλαματένιο μήλο-παραμύθια στο ασανσέρ” ήρθε να συγκινήσει και το κοινό της Καβάλας. “Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι ότι η παράσταση ταιριάζει με τη φιλοσοφία μας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Δηλαδή, πρόκειται για ένα θέατρο συνόλου και όχι για ένα θέατρο προσώπων και τηλεοπτικών σταρ. Έχω ξαναπεί, ότι θέατρο σημαίνει συνυπάρχω, συνομιλώ, μοιράζομαι. Αυτή η παράσταση είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της αρχής που έχω περάσει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το χρονικό διάστημα που είμαι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό μέρος. Αισθάνομαι, επομένως, πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που είναι έτσι φτιαγμένη και βρίσκομαι ανάμεσα σε πέντε νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς”, είπε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Αμπαζής.

Οι ηθοποιοί της παράστασης δήλωσαν, από την πλευρά τους, χαρούμενοι που βρίσκονται στην Καβάλα και που συμμετέχουν στην παράσταση. “Ο τρόπος που δουλέψαμε ήταν πολύ διαφορετικός απ’ ότι δουλεύουν συνήθως στους θιάσους. Επιλέξαμε το αγαπημένο μας παραμύθι, το σκηνοθετήσαμε όλοι μαζί και το παρουσιάσαμε. Το κλίμα ήταν πολύ δημιουργικό, αυτοσχεδιάσαμε πολύ και γενικά περάσαμε πολύ καλά στις πρόβες”, είπε η Κατερίνα Μαυροφρύδου. “Θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί όσοι συμμετέχουμε στην παράσταση αυτή και ελπίζω να περάσουμε καλά στην Καβάλα”, σημείωσε ο Μιχάλης Τιτόπουλος. “Εμείς δείχνουμε την αγάπη μας για το θέατρο παίζοντας σ’ αυτή την παράσταση, ο Θοδωρής (σ.σ. Αμπαζής) δείχνει την αγάπη του για το θέατρο φτιάνοντας αυτό το πρόγραμμα κι αυτό που μένει, είναι να δείξετε εσείς την αγάπη σας πηγαίνοντας στο θέατρο”, πρόσθεσε η Χρυσάνθη Αυλωνίτη. “Αισθάνομαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με τα άλλα παιδιά και καλώ το κοινό να έρθει να απολαύσει την παράσταση”, δήλωσε ο Γιώργος Γιόκοτος, ενώ ο Παναγιώτης Κατσώλης, που έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας πριν από δύο χρόνια, εξήρε τη δουλειά του Θ. Αμπαζή. “Το μαλαματένιο μήλο-παραμύθια σε ένα ασανσέρ”, είναι μία συλλογή επτά ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών. “Είναι αφηγήσεις ενηλίκων προς ενήλικες, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά όλων των ηλικιών. Κυρίως, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου”, σχολίασε ο Θ. Αμπαζής.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Σε ένα σύγχρονο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών συναντιόντουσαν κάθε πρωί, στο ίδιο ασανσέρ, πέντε άνθρωποι. Για πολύ καιρό δεν αντάλλαξαν ποτέ ούτε μία κουβέντα. Μια μέρα, όμως, κάτι άλλαξε… Από τότε κι όσο πιο συχνά μπορούσαν, αυτοί οι πέντε άνθρωποι, που έγιναν πια φίλοι, συναντιόντουσαν σε ένα δικό τους χώρο και σκάρωναν παλιές ξεχασμένες ιστορίες…
«Ο κάβουρας και το φίδι», «Το στοίχημα», «Η βασιλοπούλα και το άλας», «Ο κατεργαρόπαππας», «Ο τσιγγούνης και ο αχόρταγος», «Ο βοσκός και ο διάολος», «Τ’ αντερουλάκια». Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Τάσος Ράτζος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μάρθα Φωκά, τη μουσική ο Χρήστος Γούσιος και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, τους στίχους των τραγουδιών έγραψε όλος ο θίασος, τις χορογραφίες έκανε ο Κώστας Γεράρδος. Στους συντελεστές ανήκουν ακόμα οι: Αλέξης Ράπτης (video art), Λητώ Τριανταφυλλίδου (βοηθός σκηνοθέτη) και Πετρούλα Λιώρα (βοηθός σκηνογράφου). Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”. Πρωινές παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 5 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: 2510220876-7 (ώρες γραφείου).

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker