Δήμος Καβάλας – «Πόλις – Αμφιτρύων» Τα ξενοδοχεία της Καβάλας θα προσφέρουν τη βοήθεια τους για την φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics

29 Μαρτίου, 2010

Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 στις 24 Ιουνίου, συνεπάγεται την ανάληψη κάποιων υποχρεώσεων που στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν να κάνουν με τη φιλοξενία μίας ομάδας, για τέσσερις μέρες (20 – 24 Ιουνίου 2011).
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που έχει σκοπό να προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στις διεθνείς αποστολές, να φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες σε διαφορετικές πόλεις και νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων στην Αθήνα. Μία από τις δύο πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τις αποστολές είναι και η πόλη της Καβάλας. Μέσα απ’ αυτή τη φιλοξενία οι αθλητικές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό πολιτισμό και να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, ενώ παράλληλα ο γενικός πληθυσμός θα ενημερωθεί περισσότερο για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σύσκεψη ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και τους εκπροσώπους των ξενοδοχείων της πόλης. Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ξενοδοχείων της πόλης για την ανταπόκριση που έδειξαν στο κάλεσμα της διοίκησης, ενώ παράλληλα εξήρε το σημαντικό ρόλο της εκκλησίας στην προσπάθεια αυτή. Για την καλύτερη ενημέρωση των εκπροσώπων των ξενοδοχείων στη σύσκεψη συμμετείχε και πάτερ Απόστολος Καβαλιώτης που έφτασε από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος τόνισε πως το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» έχει ως στόχο να προσελκύσει και να αντιστοιχίσει περίπου 77 πόλεις και νησιά σε όλες τις αποστολές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες (περίπου 10.000 άτομα) και να αφήσει μέσα από τη διοργάνωση των παγκόσμιων αγώνων μία μακροχρόνια κληρονομιά στους πολίτες. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες σε νούμερα για τις αποστολές που θα κληθούν να φιλοξενήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο συνολικός αριθμός αθλητών αντιστοιχεί στα 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών τους. Ουσιαστικά οι αθλητές που θα κληθούν να φιλοξενήσουν τα ξενοδοχεία της πόλης ανέρχονται στα 200-250 άτομα καθώς οι συνοδοί τους δεν συμπεριλαμβάνονται στη δωρεάν φιλοξενία.

Ο πάτερ Απόστολος Καβαλιώτης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων δήλωσε πως τα ανταποδοτικά οφέλη από τη δωρεάν φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics σε διαφημιστικό επίπεδο είναι πάρα πολλά, καθώς εκτός από την ανάρτηση της σημαίας των Special Olympics στα ξενοδοχεία μέσα από την ιστοσελίδα της οργάνωσης τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία θα γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο. Ο Απόστολος Αθιανάς, πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας, ζήτησε να αλλάξει ένα σημείο στο πιστοποιητικό δήλωσης συμμετοχής, που αφορά τα γεύματα στους αθλητές. Ουσιαστικά εκτός από τον ύπνο και το πρωινό που θα παρέχονται δωρεάν από τα ξενοδοχεία, τα κυρίως γεύματα με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Δήμου, θα βρεθεί ένας άλλος τρόπος να καλυφθούν από τους φορείς του νομού. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου που θα φιλοξενηθούν οι αθλητές των Special Olympics θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές-κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και εκδηλώσεις που θα εξοικειώσουν τους αθλητές των διεθνών αποστολών με τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της φλόγας της ελπίδας, ενώ θα υπάρχουν ευκαιρίες προπόνησης και αθλητικών επιδείξεων.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων δήλωσαν ότι είναι θετικοί στη φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών και αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Παύλος Γεωργιάδης που συμμετείχε στη σύσκεψη τόνισε πως το θέμα θα περάσει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα ξενοδοχεία, TOSCA, ΝΕΦΕΛΗ, ΕΣΠΕΡΙΑ, LUCY, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, πάτερ Παύλος.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker