Δήμος Καβάλας: Ένα βήμα μπροστά για την καθαριότητα της πόλης

22 Ιουλίου, 2010

Η λειτουργία των 15 υπόγειων κάδων, χωρητικότητας 2.500 λίτρων, σε κεντρικά σημεία της πόλης, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την αισθητική της πόλης και να βοηθήσει στη διαδικασία της περισυλλογής των σκουπιδιών!
ypogeioskados-large.jpg
Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων, ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Τάσο Χατζηαναστασίου, παρουσίασαν επισήμως τον τρόπο λειτουργίας των υπόγειων κάδων. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 15 κάδοι σε όλη την πόλη. Δύο κάδοι στην περιοχή του Τελωνείου, ένας στην περιοχή του παλιού Δικαστηρίου, ένας στην οδό Ίωνος Δραγούμη, δύο κάδοι στην αρχή της οδού Φιλελλήνων με Βενιζέλου, ένας στη νησίδα μπροστά στον ΟΤΕ, δύο στην πλατεία Καπνεργάτη, δύο στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου, δύο στην Κηπούπολη και δύο στην αρχή της οδού Δαγκλή.

Ο Κωστής Σιμιτσής, στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, τόσο για λόγους αισθητικής, όσο και για να μαζεύονται πολλά απορρίμματα. «Για να πάψει αυτή η αντιαισθητική εικόνα δημιουργήσαμε αυτούς τους υπόγειους κάδους οι οποίοι είναι μεγάλης χωρητικότητας, διπλάσιας σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κάδους και κατά συνέπεια θα διευκολύνουμε και την εικόνα της πόλης μας αλλά και την Υπηρεσία, καθώς πλέον θα έρχονται μόνο μια φορά την ημέρα για να τους αδειάσουν. Έτσι θα μπορέσουμε να αποσπάσουμε προσωπικό για άλλες δουλειές, πάντα στον τομέα της καθαριότητας», δήλωσε.

Όσον αφορά τις οσμές, ο δήμαρχος υποστήριξε πως δεν υπάρχει φόβος για προβλήματα οσμών γιατί λόγω της σχετικής διαφοράς θερμοκρασίας δεν γίνεται ζύμωση κάτω από το έδαφος. «Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις με επιτυχία. Το δοκιμάζουμε και εμείς και αργότερα θα το επεκτείνουμε και σε άλλες περιοχές της Καβάλας».

Όπως διαπιστώσαμε και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επίδειξης, οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τέτοια σημεία, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για το φορτηγό που θα πραγματοποιήσει την όλη διαδικασία αδειάσματος των κάδων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τάσος Χατζηαναστασίου, σημείωσε ότι ο όγκος των απορριμμάτων που αποθηκεύει ο νέος κάδος είναι διπλάσιος σε σχέση με ένα συνηθισμένο κάδο, ενώ στόχος είναι η βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής στην περιοχή όπου τοποθετείται, επειδή περιορίζεται η δυσοσμία, καθώς η θερμοκρασία μέσα στο χώμα διατηρείται χαμηλή. Συγκεκριμένα η χωρητικότητα των υπόγειων κάδων ανέρχεται στα 2.500 λίτρα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην ρίχνουν μέσα στους κάδους χαρτοκιβώτια, γιατί μειώνεται σημαντικά η χωρητικότητα τους. Αναφερόμενος και αυτός στο θέμα των οσμών, τόνισε ότι τα σκουπίδια που είχαν οι συγκεκριμένοι κάδοι επί της οδού Φιλελλήνων όπου έγινε η επίδειξη, βρίσκονται εκεί από τη Δευτέρα, θέλοντας βεβαίως να τονίσει ότι δεν υπήρχε δυσοσμία στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, ζήτησε από τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που κάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας, έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της πόλης. «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι πετυχαίνουμε οικονομία στο προσωπικό και παράλληλα να έχουμε λιγότερη ρύπανση στο κέντρο της πόλης. Αυτό που ζητάω από όλους τους καβαλιώτες είναι να αγαπήσουμε όλοι την πόλη μας. Να σκεφτούμε ότι από την εικόνα της πόλης μας εξαρτάται η οικονομία της. Δεν έρχεται ο τουρίστας όταν βλέπει ότι εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι παραμελούμε τους δημόσιους χώρους, τους αφήνουμε βρώμικους», δήλωσε.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker