Δήμος Καβάλας: «Γαλάζια Σημαία» από χθες και στην ακτή Περιγιαλίου

22 Ιουλίου, 2010

Ο Δήμαρχος Καβάλας ύψωσε χθες τη Γαλάζια Σημαία στην ακτή Περιγιαλίου!
galaziasimaia-large.jpg
Για άλλη μία χρονιά η πόλη της Καβάλας αποδεικνύει ότι διαθέτει εκτός από καθαρές παραλίες και εκείνες τις υποδομές που της επιτρέπουν να εξασφαλίζει γαλάζιες σημαίες. Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί ο δήμαρχος Καβάλας, ύψωσε μία από τις τρεις γαλάζιες σημαίες στην παραλία του Περιγιαλίου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το έπραξε παρουσία του εθελοντή, Σταύρου Εμμανουηλίδη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών της Καβάλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κωστής Σιμιτσής, ξεκίνησε τις δηλώσεις αναφερόμενος στον Σταύρο Εμμανουηλίδη. «Επανειλημμένα δείχνει με τον τρόπο του πως μπορεί ο καβαλιώτης να ομορφύνει την πόλη μας. Όλα εξαρτώνται από εμάς και είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε τον εθελοντισμό γιατί βελτιώνει την κοινωνία μας, την κάνει πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη και πιο χρήσιμη για όλους μας. Ο Σταύρος Εμμαννουηλίδης είναι υπόδειγμα για εμάς».

Όσον αφορά το θεσμό της «Γαλάζιας Σημαίας», τόνισε ότι δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες ακτές καλύπτουν κάποια ελάχιστα πράγματα από τις προδιαγραφές που απαιτούνται όπως είναι η καθαριότητα, η συνεχής επίβλεψη, οι ναυαγοσώστες. «Για μια ακόμη φορά μπορώ να δηλώσω υπερήφανος γιατί με τη φροντίδα της Υπηρεσίας Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα των Πάρκων και του Πρασίνου, μπορέσαμε και φέτος να έχουμε τρεις γαλάζιες σημαίες».

Για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές που βρίσκονται μέσα στην πόλη της Καβάλας, υποστήριξε ότι σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, μόνο μια ακτή έχει οριστεί ως πολυσύχναστη και συγκεκριμένα της Καλαμίτσας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ναυαγοσώστες και στις υπόλοιπες παραλίες.
Από την πλευρά του ο κ. Εμμανουηλίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμή που του έκανε τονίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker