Γεμάτη από κόσμο η εκδήλωση των Μικρασιατών

24 Σεπτεμβρίου, 2012

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα εκδηλώσεων στο διοικητήριο. Κι αυτή η εκδήλωση του συλλόγου Μικρασιατών σημείωσε τρομερή επιτυχία. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ολοκληρώθηκαν χθες το πρωί, με τα εγκαίνια του μουσείου που δημιούργησε ο ίδιος σύλλογος.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου το πρόγραμμα είχε ενδιαφέρον γιατί ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αρχικά παρουσιάστηκαν βιβλία, στη συνέχεια υπήρξε πρόγραμμα μουσικό κι εμφάνιση χορωδιών. Παρουσιάστηκε 10λεπτο DVD με το μουσείο που επρόκειτο να εγκαινιασθεί την επόμενη ημέρα. Φίλοι και μέλη του συλλόγου πήρανε την εφημερίδα που εκδίδει ο σύλλογος κατά χρονικά διαστήματα με πλούσιο περιεχόμενο, αλλά και τα βιβλία για τα οποία βοήθησε ο σύλλογος ώστε να εκδοθούν, με αναμνήσεις από τη Μικρά Ασία και τον εκδιωγμό του ελληνικού πληθυσμού.

Η εκδήλωση το Σάββατο άρχισε με ομιλία του προέδρου του συλλόγου Μανόλη Ζαχαρόπουλου. Επίσημοι που απηύθυναν χαιρετισμό ήταν μεταξύ των άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Δημητριάδης, ο πρώην υπουργός Δημοσθ. Δημοσθενόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπακοσμάς.

«Ενενήντα χρόνια μετά επιχειρούμε να παρουσιάσουμε δύο βιβλία που θα μείνουν παρακαταθήκες στην πόλη» είπε ο Μ. Ζαχαρόπουλος συμπληρώνοντας ότι μ΄ αυτό τον τρόπο ο σύλλογος αισθάνεται ότι εκτέλεσε το χρέος του. Ευχαρίστησε δε και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας για την υποστήριξη στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker